Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 06-02-2007 o 00:50
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Jak najbardziej. To co zdaje się być zwiększoną prędkością kątąwą to złudzenie wywołane powiększeniem obrazu i jednocześnie umieszczenie tak samo rozmazanego elementu na mniejszym obszarze. Prędkość się nie zmienia.
Idąc tym tropem należałoby mnożyć przez kilklka kolejnych współczynników w zależności od tego jak duże będziemy robić powiększenie obrazu, i z jakiej odległości będziemy go oglądać. Subiektywna sprawa. Ale nie pozbawiona racji bytu. Jak dla mnie juz wszystko jasne, dzieki za cierpliwośći za linki;].
10D; EF 24-85 mm f/3.5-4.5 USM
To by miało sens gdyby na mniejszej powierzchni upchnąć taki sam kadr jak na ff w tedy prędkości kontowe były by inne. Ale nie zmienia to faktu że kociamber ruszony i chyba musze przed wyjsciem z aparatem jakies piwko wypić dzięki wszystkim.
no widze ze sigma 17-70 2,8-4,5 wogole nie jest w polsce popularna. moze by sie nad nia zastanowic. kupilem ostatnio sztuke za 1100zl. sprawdzalem ja z 30d i 350d i na obu korpusach jest idealnie. nie ma ff/bf. zakres ogniskowych dla mnie ideal 17-70 jesli chodzi o jasnosc tez nie jest zle. jedynie filtry 72mm to masakra finansowa. aberracja dobrze skorygowana, a i rozdzielczosc rozsadna. jakosc wykonania dobra. no i jest macro, czasem sie przydaje. jak ktos chce fotki to moge podeslac na maila. szkoda ze pogoda taka nedzna bo bym wyskoczyl i cyknalbym pare kominow
w zestawie jest jeszcze tulipan i 2 lata gwarancji w polsce. na pudelku pisza ze w krajach zachodznich nawet 3 lata
5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568