Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 137

Wątek: Canon EOS 400D kontra Nikon D80

bwicher
    Guest

Domyślnie

Canonowi można różne rzeczy zarzucić, ale obsługa aparatu jest intuicyjna, dotyczy to zarówno rozmieszczenia przycisków jak i menu.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bwicher Zobacz posta
    Canonowi można różne rzeczy zarzucić, ale obsługa aparatu jest intuicyjna, dotyczy to zarówno rozmieszczenia przycisków jak i menu.
    Pozdrawiam
    Zgłaszam votum separatum, bo z tą intuicyjnością to jest tak sobie, przynajmniej w przypadku 30D.
    Do dzisiaj nie wiem, po jaką cholerę mam ten "Jump" i nigdy do końca nie wiem, kiedy którym akurat kółkiem kręcić i muszę próbować ?
    Znam aparaty nikczemnych marek z o wiele bardziej intuicyjnym menu.
    Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Absolutnie się nie zgadzam, przecież to podobna półka cenowa, a jak widać dla niektórych tańszy sprzęt robi lepsze zdjęcia.

Zauważyłem, że D80 (robiliśmy zdjęcia na 2 puchy w parku EOS 30D i Nikon d80) dodaje specyficzny niebieski zafarb w jasnych partiach zdjęć. To tak jakby nie radził sobie dobrze z balansem bieli, natomiast jest na to rada - trzeba robić w RAWach (NEFach).
    Nie miałem na myśli półki cenowej, tylko klasy technicznej aparatu i tu na pewno D80 stoi wyżej od 400D i porównywac go należy raczej z 40D.
    A co do zdjęć, to oczywiście nie ma co porównywać.
    Inni producenci wymyślają coraz to nowe gadgety do swoich puszek a Canon po prostu robi najlepsze zdjęcia i na tym polega sekret jego sukcesów.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 12-01-2008 o 14:21 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Canon i Nikon zręcznie ominęli problem plasowania produktów "podobnych" na tych samych półkach. Np:Canon 400D pomiędzy Nikon D40X a D80, Canon 30D pomiędzy Nikonem D80 a D 200, to jest gra marketingu. Od siebie tylko napiszę że podoba w canonie mi się to że obrazowość takiego 350D jest na takim samym poziomie co 30D, kosztem ergonomii , ale za to taniej, i nie nabieram się na czary mary tylko robię zdjęcia.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Odgrzewam wątek i stawiam pytanie:
    canon eos 450d czy nikon d80?
    I co wy na to?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tiffany86 Zobacz posta
    Odgrzewam wątek i stawiam pytanie:
    canon eos 450d czy nikon d80?
    I co wy na to?
    My na to jak na lato. Mogą być oba .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No ale skoro przy 400d a d80 zdania były podzielone, to może by 450d przewaga jakoś znacząco przesunie sie w jego stronę? Bo cenowo 450d i d80 w tym momencie chyba dość porównywalne są, a w każdym razie różnica nie jest tak duża jak przy 400d i kwestia finansowa nie jest aż tak znacząca. Przewijały się tutaj opinie że 400d robi jednak lepsze zdjęcia. Zastanawiam się czy 450d jest sporym krokiem w przód i tym samym czy nie zwiększa pod tym względem przewagi (oczywiście będącej rzeczą względną, bo co forum to opinie)?

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    My na to jak na lato. Mogą być oba .
    ja też jestem zdania, że oba najlepiej

Dopiero zaczyna

Domyślnie

same konkrety widze :-P

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak konkretnie, tiffany, to forum mózgu Ci nie zastąpi i wnioski musisz wyciągnąć sam, nie mówiąc już o podjęciu decyzji.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Od siebie tylko napiszę że podoba w canonie mi się to że obrazowość takiego 350D jest na takim samym poziomie co 30D, kosztem ergonomii , ale za to taniej, i nie nabieram się na czary mary tylko robię zdjęcia.
    Miałem 350D, mam 20D. Nie obrazują tak samo :-)

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów