Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 137

Wątek: Canon EOS 400D kontra Nikon D80

ionek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Wczoraj jednak wyszla opcja: 30D za €850 z przesylka - wiadomo, sklepy czyszcza magazyny przed PMA... (tu akurat sklep z Hongkongu, w ktorym kupowalem kiedys Tokine).
    Jak jest z gwarancją na taki sprzęt kupiony w HongKongu? Można zgłosić się do Canona w Polsce jak coś będzie nie tak?

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ionek Zobacz posta
    Jak jest z gwarancją na taki sprzęt kupiony w HongKongu? Można zgłosić się do Canona w Polsce jak coś będzie nie tak?
    Mozesz probowac ale nie wroze Ci sukcesu.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ionek Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Mozesz probowac ale nie wroze Ci sukcesu.
    Z gwarancja w tym sklepie (kea-photo) to jest tak:

Obiektywy maja zazwyczaj wieloletnia, miedzynarodowa gwarancje - na Tokine 12-24 mam od nich '7-yr Extended International Warranty Certificate'.

Z aparatami jest jednak inaczej - na sprzet Canona obowiazuje roczna gwarancja sklepowa, realizowana w ten sposob, ze na wlasny koszt trzeba wyslac do nich sprzet (ok 60 euro, juz z obowiazkowym ubezpieczeniem) - sklep placi pozniej za ponowne wyslanie.

Mozna jednak wykupic 3 letnia miedzynarodowa gwarancje - wtedy realizowana jest w dowolnym serwisie - koszt €60.

Z serwisem w Polsce to nie wiem, jak by bylo. Tu w Irlandii sprobowalem reklamowac A70 - bylo to w 2004 jeszcze przed wejsciem do EU, gwarancje mialem polska, sklepowa. Powiedzieli, ze nie ma problemu i przyjeli. Ale to moze zalezec od humoru serwisu.
    5D

FotoArt
    Guest

Domyślnie

Kochani chcialem wspomniec o wadzie C. 400D ktora mnie dzis powalila
    to badziewie robi zdjecia ale informuje o braku kary pamieci dopiero po probie podgladu zdjec a pozatym nawala synchro przez goraca stopke
    Metz odpala lub nie w nikonie mialem 100% teraz mam 50% bo moze zaskoczy.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoArt Zobacz posta
    to badziewie robi zdjecia ale informuje o braku kary pamieci dopiero po probie podgladu zdjec
    Bo sobie w tym badziewiu włączyłeś opcję "shoot without card"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoArt Zobacz posta
    to badziewie robi zdjecia ale informuje o braku kary pamieci dopiero po probie podgladu zdjec a pozatym nawala synchro przez goraca stopke
    Metz odpala lub nie w nikonie mialem 100% teraz mam 50% bo moze zaskoczy.
    Pewnie nie ma jak nikon . W ogóle to po co Ty jeszcze tutaj czas tracisz ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Trolowanie nie jest traceniem czasu!;-)

A odnośnie zakupow w hk. Czy nie miales problemow z clem/vatem?
    Tez mieszkam w Irlandii i panowie celnicy naliczyli mi vat od wartosci przesylki. 70-200/4 podrozalo mi wtedy o 130euro.
    Sklep (digitalrev) w milych slowach poinformowal, ze moje problemy z celnikami malo go interesuja, bo z ich strony wszystko jest ok:-?
    W koncu zaplacilem, co prawda moglem nie odbierac przesylki i zwrociliby mi pieniadze, ale odliczyliby przesylke (jesli dobrze pamietam 50e w kazda strone), wiec to byl zaden interes.
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 18-02-2007 o 18:09 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No akurat sarkazm w twoim przypadku jest mało uzasadniony. Nie wiem, kto traci czas przesiadując tyle czasu na forum Nikona i włażąc w d... tamtejszym nikoniarzom (jakby co, to było to pytanie - może ktoś zna tę osobę?)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    No akurat sarkazm w twoim przypadku jest mało uzasadniony. Nie wiem, kto traci czas przesiadując tyle czasu na forum Nikona i włażąc w d... tamtejszym nikoniarzom (jakby co, to było to pytanie - może ktoś zna tę osobę?)
    Jeśli już chcesz mi przywalić/obrazić to przynajmniej robiłbyś to z sensem .

A i jeszcze jedno nie mów mi co jest lub nie jest z mojej strony uzasadnione, bo to nie Twoja sprawa .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    A odnośnie zakupow w hk. Czy nie miales problemow z clem/vatem?
    Tez mieszkam w Irlandii i panowie celnicy naliczyli mi vat od wartosci przesylki. 70-200/4 podrozalo mi wtedy o 130euro.
    Jak dotad, zadnych. W sumie kupilem 2x30D (oprocz swojego ) i obiektyw Tokiny. Jako osobne zakupy - wszystkie przyszly oznaczone sample/testing only/not for resale. FedEx-em. Zadnego cla.
    5D

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów