Pokaż wyniki od 41 do 50 z 137

Wątek: Canon EOS 400D kontra Nikon D80

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar radzio
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoArt Zobacz posta
    No Tak zrobilem blad w Nazwie

Nikona D70 wypozyczalem, Alfe do testow udostepnila firma Sony gdy pokazalem jakiego typu zdjecia robie (...) Teraz musze sobie kupic obiektyw L'ke za jakies 4 tys bo Canon ma kiepskie obiektywy ponizej 3 tys a w te kompatybilne nie wierze(...) Ale przynajmniej 400D to prawdziwy Japonczyk i to naprawde widać przy robieniu zdjeć. :grin: tylko zeby chociaz dalo sie do niego cos dokupic.
    Powiem szczerze, że nie rozumiem. Piszesz że Sony wypożycza Ci aparat jak tylko zobaczy Twoje foty. I jak masz kasę na L'ke za jakieś 4 tys i twierdzisz że obiektyw < 3k zł jest cienki .... to czemu sobie nie weźmiesz 5d czy 30d a wziąłeś sobie 400d, które jest zrobione z myślą o fotoamatorach*. Nie mogę tego zrozumieć. I jak już ktoś pisał 70% w robieniu zdjęć to czynnik ludzki.

Powiem szczerze, że bawiłem się Nikonem d70 i d80 i jedyna rzecz która przypadła mi do gustu to jednak ergonomia. Lepiej się trzyma Nikona niż moją 400, ale i do tego da się przyzwyczaić (widocznie japońscy inżynierowie mają małe rączki :P).

A i zapomniałem dopisać ... jak fociłem z samym kitem to rzeczywiście ... troszkę tak dziwnie. Ale jak założyłem inny obiektyw (i to nie Canona :P) to 400d wtedy daje czadu pięknie

Sorry za OT

* no osobach które traktują fotografię hobbistycznie i to ich 1 lustrzanka :]
    Ostatnio edytowane przez radzio ; 02-02-2007 o 16:31
    Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
    Moje zdjęcia
    Radzio Jogger - mój blog
    Redlog.pl - blog piłkarski

Uprawnienia umieszczania postów