Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 137

Wątek: Canon EOS 400D kontra Nikon D80

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tiffany86 Zobacz posta
    fret- jestem kobietą Wnioski sama jakieś wysunęłam tylko problem w tym że jestem kompletnie zielona w kwestiach sprzętowych i dlatego zasięgam waszej opinii by przekonać się czy moje wnioski są trafne
    Raczej trafne. My na pewno nie wiemy lepiej jakie masz wymagania i czego Ci potrzeba...
    Tym bardziej że się ani tymi wnioskami ani swoimi wymaganiami z nami nie dzielisz i liczysz że tak w ciemno ktoś się odważy za Ciebie decydować .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Raczej trafne. My na pewno nie wiemy lepiej jakie masz wymagania i czego Ci potrzeba...
    Tym bardziej że się ani tymi wnioskami ani swoimi wymaganiami z nami nie dzielisz i liczysz że tak w ciemno ktoś się odważy za Ciebie decydować .
    O Vitez :-P Internet to jednak wcale nie jest taki wielki jak się wydaje :-P (znamy się z innego forum- takiego gdzie jest duuużo kobiet, a ja mam tam inny nick )
    A swoje wnioski i dylematy zawarłam tym poście: " No ale skoro przy 400d a d80 zdania były podzielone, to może by 450d przewaga jakoś znacząco przesunie sie w jego stronę? Bo cenowo 450d i d80 w tym momencie chyba dość porównywalne są, a w każdym razie różnica nie jest tak duża jak przy 400d i kwestia finansowa nie jest aż tak znacząca. Przewijały się tutaj opinie że 400d robi jednak lepsze zdjęcia. Zastanawiam się czy 450d jest sporym krokiem w przód i tym samym czy nie zwiększa pod tym względem przewagi (oczywiście będącej rzeczą względną, bo co forum to opinie)?"

Dla mnie najważniejsza jest jakość zdjęć. Nie oczekuję, że ktoś zdecyduje za mnie tylko po prostu wypowie się na ten temat i dzięki temu mi coś doradzi

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Odgrzewam wątek i stawiam pytanie:
    canon eos 450d czy nikon d80?
    I co wy na to?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Odgrzewam wątek i stawiam pytanie:
    canon eos 450d czy nikon d80?
    I co wy na to?
    My na to jak na lato. Mogą być oba .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    My na to jak na lato. Mogą być oba .
    ja też jestem zdania, że oba najlepiej

Dopiero zaczyna

Domyślnie

same konkrety widze :-P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

same konkrety widze :-P
    Żeby były konkrety to musi być konkretne pytanie . Ważniejszą sprawą od puszki są szkła - ceny, dostępność, jakość, ilość. Według mnie jeśli nie masz określonych potrzeb to cokolwiek wybierzesz będzie dobrze. Dopiero po pewnym czasie zaczynają się schody i wtedy przekonasz się sama czego tak na prawdę potrzebujesz lub czego Ci brakuje 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No ale skoro przy 400d a d80 zdania były podzielone, to może by 450d przewaga jakoś znacząco przesunie sie w jego stronę? Bo cenowo 450d i d80 w tym momencie chyba dość porównywalne są, a w każdym razie różnica nie jest tak duża jak przy 400d i kwestia finansowa nie jest aż tak znacząca. Przewijały się tutaj opinie że 400d robi jednak lepsze zdjęcia. Zastanawiam się czy 450d jest sporym krokiem w przód i tym samym czy nie zwiększa pod tym względem przewagi (oczywiście będącej rzeczą względną, bo co forum to opinie)?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak konkretnie, tiffany, to forum mózgu Ci nie zastąpi i wnioski musisz wyciągnąć sam, nie mówiąc już o podjęciu decyzji.

Domyślnie

Miklo a w czym widzisz różnicę, bo ja tylko przy ISO 1600 i 3200, bo plastyka, tonalność jest identyczna, chyba że mówisz o jpeg, bo tych z aparatu nie znam:-D

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów