Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: "Analiza kosztów systemu ochrony treści Windows Vista"

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No raczej nie bedzie... W rzadowych u mnie dopiero nastapila masowa przesiadka z 2k na XP Nie obetna wiec wsparcia w przyszlym roku, bo tego systemu tu beda uzywac z 5 lat minimum

Co do reszty... Crack na cale AACS juz jest. Z opisow wynika ze byl prostrzy do zdobycia jak DeCSS przy DVD. A tak naprawde jeszcze produktow w sklepach nie ma a juz mozna je swobodnie przegrywac.

W windows'ie napewno bedzie tak samo z calym tym syfem ograniczajacym... Wiec po co bylo to robic? Moze w koncu kiedys do nich dotrze ze co nie wymysla jest psu na bude i dalej beda stac w metrze ze spiraconymi plytami. Ze lepiej zabezpieczenia przelozyc na obnizanie cen i liczyc na masowke?

A jeszcze wazniejsze, kto za to placi? "Pan placi, Pani placi...". Ja nie mam zamiaru. Jesli wieksza uwage przykladaja do zadowolenia jakichs wytworcow, ktorym ciagle malo to ja do tego biznesu sie nie dokladam.

Bez Windowsa mozna zyc (apple tez to sie tyczy)
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Bez windowsa można żyć , jednak co ma począć ktoś , kto ma masę specjalistycznych programów które pracują tylko pod win ? Zrezygnować z pracy , albo jednak kupić windowsa.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

W pracy nie musisz ogladac HDDVD, wiec problemu wielkiego nie ma z upychaniem po systemie badziewia ograniczajacego wolnosc dostepu do tego co kupiles.

Zreszta w zupelnosci wystarczy do wiekszosci XP. A jak widzialem ostatnio jakies testy to nawet minimalnie szybciej jest
    ...

Domyślnie

Zamiast psioczyć na firmę z Redmond ludzie powinni zwrócić się do producentów oprogrowania o wypuszczanie wersji na inne platformy, przede wszystkim na linuksa. Graczom się udało (UT, Doom, Quake i inne), więc to nie jest niewykonalne. Wyjdzie to wszystkim na dobre, a zwłaszcza użytkownikom maków (liczę na to, że Apple, jak poczuje konkurencję, to wpadnie na pomysł zoptymalizować swój system, żeby w końcu nadawał się do pracy).

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Tak to jest gdy na rynku jest monopolista, bo jakby nie patrzec Microsoft takim jest i moze robic co chce. Takze modlmy sie aby na rynku lustrzanek takiej sytuacji nigdy nie bylo. Wiec panowie szanujmy Nikona bo poki ta firma istnieje i sie rozwija Canon bedzie musial sie starac a nie osiadac na laurach.
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 28-01-2007 o 14:13
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ynse Zobacz posta
    ZWyjdzie to wszystkim na dobre, a zwłaszcza użytkownikom maków (liczę na to, że Apple, jak poczuje konkurencję, to wpadnie na pomysł zoptymalizować swój system, żeby w końcu nadawał się do pracy).
    Hm? A co w OS X trzeba jeszcze optymalizowac aby nadawal sie do pracy? IMO to jest jedyny system, ktory sie do tego nadaje Chodzi Ci o mozliwosc natywnego uruchamiania programow windowsowych? Zapomnij!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A propos Vista vs XP wlasnie sie dogrzebalem przeroznych informacji ze DirectX 10 jest i bedzie tylko dla Visy .
    A to przy planowanym nowym komputerze i nowych grach (np ET:QW) staje sie dla mnie prawie ze wymogiem... no coz... bede musial pozniej zajrzec na http://badvista.fsf.org/ .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Hm? A co w OS X trzeba jeszcze optymalizowac aby nadawal sie do pracy? IMO to jest jedyny system, ktory sie do tego nadaje Chodzi Ci o mozliwosc natywnego uruchamiania programow windowsowych? Zapomnij!
    Nie, nie chodzi mi o możliwość uruchamiania natywnie windowsowych programów tylko o optymalizację systemu. To, że OSX jest fatalnie zoptymalizowany to fakt, a nie mój wymysł. Ja tylko to odczuwam, gdy na uruchomienie się różnych programów czekam kilka razy dłużej niż na linuksie (i to są tzw. Universal Binary, czyli podobno skompilowane pod Macintele), albo wbudowany terminal odpowiada tak, jakby chodził na Pentium 133Mhz, nie mówiąc już o aplikacji Dashboard, którą sami fanatycy OSXa radzą w nowych makach po prostu... wyłączać. O przyjemności pracy w oprogramowaniem nie dostosowanym pod Macintele nie piszę (vide CS2, którego używam z wielkim bólem), bo to akurat nie wina Apple.

Być może 10.5 będzie działał szybciej (podobno, aczkolwiek z reklamówek wynika jak na razie jeszcze większa liczba wodotrysków). Na to liczę. Póki co, maka używam tylko dlatego, że tam mam legalne oprogramowanie.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

ynse, proponuje albo dolozyc pamieci albo oddac komputer do serisu. Nie mam pojecia o czym piszesz. Po prostu to brzmi jak gadka standardowego malkontenta. Osobiscie jade na G5 i Twoje spostrzezenia sa mi obce.

PS.
    Z tym Dashboardem i Terminalem to jakis zart mam rozumiec? O_o

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    ynse, proponuje albo dolozyc pamieci albo oddac komputer do serisu. Nie mam pojecia o czym piszesz. Po prostu to brzmi jak gadka standardowego malkontenta. Osobiscie jade na G5 i Twoje spostrzezenia sa mi obce.

PS.
    Z tym Dashboardem i Terminalem to jakis zart mam rozumiec? O_o
    Radzę Ci kupić nowego macintela (nie G5!), a dopiero później nazywać ludzi malkontentami.

Wcale się nie dziwię, że nie masz pojęcia o czym piszę - chodziło mi wyłącznie o zachowanie OSXa na aktualnym sprzęcie na procesorach Intela. Nie żartowałem z Terminalem ani trochę, nie jestem też standardowym malkontentem, a maków używam od serii G3. Póki co, jedyne co uzasadnia przesiadkę na OSXa na aktualnym sprzęcie to obróbka wideo (FC pro jest natywnie skompilowany pod Intele, chodzi jak burza). CS3 przynosi nadzieję, że obróbka zdjęć w końcu będzie tak szybka, jak sugeruje to moc procesora, ale to jeszcze conajmniej parę tygodni, jeśli nie miesięcy.

Nota bene z maków poprzedniej generacji dało się wyciągnąć więcej niż to robił OSX,ale nie było problemu, bo system chodził całkiem gładko.

EDIT: Dominique, ja Ci się wcale nie dziwię, ludzie pracujący na makach nie wierzą, że nowa generacja aż tak cierpi na choroby wieku dziecięcego. Sam mam przykład, nie tylko zresztą z moim komputerem, szef napalił się na nowego Macbooka pro 17'', kupił i po dwóch tygodniach wyciągnął starego powerbooka z szafy - ot, cena za posiadanie najnowszego sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez ynse ; 28-01-2007 o 17:06

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów