Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Fotograficzny wyjazd w Alpy.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie Fotograficzny wyjazd w Alpy.

Wyjeżdżam samochodem w czerwcu na objazdową wycieczkę fotograficzną trasą : południowe Niemcy-Szwajcaria-Liechtenstein-Austria, i tu moje pytanie dla tych którzy tam byli, co naprawdę warto w tych miejscach zwiedzić, bo według przewodników które przeglądałem, to wszystko jest super, a na zwiedzenie jednego państwa, to by mi brakło dwóch lat urlopu.
    Z góry WIELKIE dzięki za pomoc.

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

A jakie miejsca w Austrii? Czy obojętnie. Ja polecam okolice Bormio i Zell am See.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    A jakie miejsca w Austrii?
    Raczej zachodnia Austria.

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    południowe Niemcy-Szwajcaria-Liechtenstein-Austria, i tu moje pytanie dla tych którzy tam byli, co naprawdę warto w tych miejscach zwiedzić,
    Prawie wszystko. To rzeczywiście bardzo urokliwy zakątek Europy.
    Szwajcaria praktycznie w całości, zachodnia Austria i południowe Niemcy (Tyrol) - nic tylko łazić i napawać ślepia (i obiektyw) widokami...
    bo według przewodników które przeglądałem, to wszystko jest super,
    I z grubsza jest to prawdą...
    Przełaziłem i przejeździłem sporą część tych terenów i mogę je z czystym sumieniam polecić.
    a na zwiedzenie jednego państwa, to by mi brakło dwóch lat urlopu.
    No, jakbyś chciał zwiedzać dokładnie... ;-)
    Ja miałem na to kilka lat. A ponieważ mieszkałem w Szwajcarii - miałem blisko.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Szwajcaria to się rozumie samo przez się ale zachodnia Austria również rządzi. Latem 2005 jechałem na airshow pociągiem z St.Gallen do Innsbrucku... praktycznie z nosem w szybie i rozdziawioną gębą :-D Taaaakie widoki są.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Muflon, mógłbyś napisać parę konkretnych miejsc w Szwajcarii, które grzechem by było nie odwiedzić ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Muflon, mógłbyś napisać parę konkretnych miejsc w Szwajcarii, które grzechem by było nie odwiedzić ?
    W zeszlym roku bylem w Dolinie Lauterbrunnen, gdzie nalezy obowiazkowo zaliczyc wyjazd pociagiem na najwyzsza stacje kolejowa w Europie (Top Of Europe - grorna stacja na wysokosci 3500 m).

Tak wyglada ta wiocha:
    http://www.pbase.com/arra/image/71077324
    http://www.pbase.com/arra/image/66751257

W okolicy warto tez wyjechac na Schilthorn (tam krecili ktoregos Bonda) oraz kolejka parowa Brienz-Rothorn (jak trafisz na pogode to bedzie cud miod widoczek):
    http://www.pbase.com/arra/image/66725221

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Eee tam, ja w sumie mało jeżdżę.. raczej nie powiedziałbym nic poza standardową listą do znalezienia w sieci: Matterhorn, Jungfrau, Pilatus... nie przyjeżdżaj do Genewy, tu nic nie ma :-P

A na tej drugiej fotce powyżej, gdzieś tak w lewym górnym rogu jest Axalp

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Eee tam, ja w sumie mało jeżdżę.. raczej nie powiedziałbym nic poza standardową listą do znalezienia w sieci: Matterhorn, Jungfrau, Pilatus... nie przyjeżdżaj do Genewy, tu nic nie ma :-P

A na tej drugiej fotce powyżej, gdzieś tak w lewym górnym rogu jest Axalp
    Które zoo w Szwajcarii jest najbardziej godne polecenia, a może są tam jakieś parki zwierząt, coś w rodzaju Leśnego Parku Niespodzianek w Ustroniu ?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Które zoo w Szwajcarii jest najbardziej godne polecenia, a może są tam jakieś parki zwierząt, coś w rodzaju Leśnego Parku Niespodzianek w Ustroniu ?
    Ze szwajcarskich zoo to zaliczyłem Basel i Zurich... nie powiedziałbym że są jakieś rewelacyjne, ot po prostu przywoite, dobre zoo Obiło mi się o oczy (w formie spamu w skrzynce pocztowej ;-)) że po francuskiej stronie Lac Leman, jakoś w okolicach Yvoire jest jakiś atrakcji dla dzieci, w którym m.in. odbywają się pokazy ptaków na oko podobne do tych w Ustroniu. Od roku się tam wybieram

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów