Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Krótko i zwięźle - kilka pytań

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ja Was nie chcialem zameczac przy kupnie tele i prawie dostalem schizofrenii - moze lepiej niech juz chlopak pyta .. swoja droga - kupno szkla to powinna byc przyjemnosc a tu oczy bola od gapienia sie w ekran i czytania testow, glowa peka a jak juz podejmie sie decyzje to jeszcze te myslo o FF/BF i wszelakim innym mydle - paranoja ;-)
    ja nie mam nic przeciw pytaniu zawsze to taniej uczyc sie na cudzych błedach
    tylko juz chyba padło kilka odpowiedzi a chłopak jak nie wie tak nie wie i chyba mu nikt nie dogodzi, stąd wniosek ze moze chciałpo rpostu pogadac, w czym nie ma oczywiscie niczego złego

mysle ze kupno szkłą powinno sie zaczac od tego do czego chce sie je kupic... chłopak nie ma szerokiego kąta wiec zaczynanie od 24-28mm na cropie to nieporozumienie, nic lepszego od tamrona 17-50 w pieniądzach jakie ma nie dostanie wiec mysle ze temat uległ wyczerpaniu
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez afoka Zobacz posta
    A masz kita ? ......
    ............Kurde za duży wybór tych obiektywów i trudno się zdecydować, co byś nie wybrał zawsze można dopłacić kilka stów i będzie coś lepszego....
    Kita mam ale nienajlepszy egzemplarz, kiedyś pojechałem w plener i po zgraniu zdjęć zobaczyłem takie aberacje, że wrzucilem go do torby (i tam leży). Od czasu zakupu T 28-75 praktycznie kita nie używam, jednak widziałem już takie zdjęcia robione takim obiektywem, że z góry go nie lekceważę. Jeżli twój kit jest faktycznie dobry to pewnie warto wziąść 28-75, zdecydować musisz sam. Ale ja postawiłbym na 17-50.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    stąd wniosek ze moze chciałpo rpostu pogadac, w czym nie ma oczywiscie niczego złego
    a moze chodzi o nabicie licznika

co do rad to sie zgadzamy.. po przeczytaniu tego watku sam mam ochote zamowic 17-50 choc w zasadzie go nie potrzebuje ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    chłopak nie ma szerokiego kąta wiec zaczynanie od 24-28mm na cropie to nieporozumienie, nic lepszego od tamrona 17-50 w pieniądzach jakie ma nie dostanie wiec mysle ze temat uległ wyczerpaniu
    Mam kita, jaki by nie był to szeroki kąt, co do to tego, ze wracam znowu z ogniskową 28-75 to masz racje jestem niezdecydowany i po prostu mam wątpliwości tym bardziej że 28-75 z tego co wiem pracuje też z pełną klatką.

Najważniejsze, że dostałem od Was opinie, dziekuję wszystkim.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez afoka Zobacz posta
    Mam kita, jaki by nie był to szeroki kąt, co do to tego, ze wracam znowu z ogniskową 28-75 to masz racje jestem niezdecydowany i po prostu mam wątpliwości tym bardziej że 28-75 z tego co wiem pracuje też z pełną klatką.

Najważniejsze, że dostałem od Was opinie, dziekuję wszystkim.
    widzisz,teraz to piszesz z sensem, tylko pytanie jak szybko i czy w rzeczywiscie masz plany przejscia na FF?
    bo jesli to kilka miesiecy to rzeczywiscie wzięcie 28-75 ma sens ale jesli to bedzie kilka lat to nie wiem czy ten tamron tyle pozyje, dlatego mysle ze zakup 17-50 ma wiecej sensu
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OOko Zobacz posta
    A pisząc "mają wystarczającą warstwę odblaskową" nie chodziło Ci przypadkiem o warstwę antyodblaskową? Bo na szybką chłodną kalkulację to o to właśnie chodzi, żeby tylna soczewka nie potęgowała odbić od powierzchni matrycy?
    O to mi chodziło, ale tak to bywa, jak się zabieram do pisania, a kubek z kawą pusty .

Coś już napisał Awatar anhelli
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zestaw: KIT + 50 f/1.8 to idealne rozwiązanie dla stawiającego pierwsze kroki w fotografii. Wiem, bo sam stawiam juz trzeci rok. Wszystkie obiektywy to delikatne urządzenia i nie sądzę, że "luzowatość postępująca" 50-tki jest dużo większa niż przy innych szkłach. Zależy od tego jak dbasz o swój sprzęt. Dla mnie ten obiektyw jest idealny. Poza tym polecam adapter na m42 i bierzesz wszystko na gwint zza granicy wschodniej. Efekty niesamowite!
    Canon 60d + 17-40L + 35 f/2.0

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów