Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: czy kupić 24-105 L IS

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    Z tego co widziałem, to dla 24-105 warto grzechu
    Zaraz wrzucę jakieś fotki...
    (...)
    Ja czekam na 40D, a potem to, co w stopce. Miałem wiele wątpliwości, ale mi przeszło. Wybieram 24-105. No i resztę...
    A moze juz kupisz... chociazby szklo? Bo wiesz... troche dziwnie zaczyna wygladac twoje, za przeproszeniem, onanizowanie sie przy kazdej mozliwej okazji tym co zamierzasz kupic ale jeszcze nie masz . Daj sobie na wstrzymanie albo kup wreszcie ten sprzet - prosze.

A od siebie - zmienialem Tamrona 28-75 2.8 na tytulowy obiektyw i krotko odpowiem na pytanie zawarte w tytule watku: tak.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    Z tego co widziałem, to dla 24-105 warto grzechu
    Zaraz wrzucę jakieś fotki...

Ja czekam na 40D, a potem to, co w stopce. Miałem wiele wątpliwości, ale mi przeszło. Wybieram 24-105. No i resztę...
    A moze juz kupisz... chociazby szklo? Bo wiesz... troche dziwnie zaczyna wygladac twoje, za przeproszeniem, onanizowanie sie przy kazdej mozliwej okazji tym co zamierzasz kupic ale jeszcze nie masz . Daj sobie na wstrzymanie albo kup wreszcie ten sprzet - prosze.
    widze nie ja jeden mam podobne odczucia w stosunku do kolegi

a odnosnie tematu postu... ja mam mieszanie odczucia w stosunku do tego obiektywu jesli o cropa chodzi sam sie czasem nad nim zastanwiam ale nie wiem... do 5D bym sie nie zastanwiał i brał ale patrząc na Twoją stopke to raczej najpierw poszukał bym czegoś od 17 mm np:C 17-40 L lub jesli zalezy Ci na stabilizacji to 17-55 IS, bo skoro masz 70-200L to dublowanie ogniskowych miedzy 70-105 ma zdecydowanie miej sensu jak kupienie czegos szerokiego a później ewentualnie przy przypływie gotówki zatkanie tej dziury, bo szerokiego Ci prędzej zabraknie jak ogniskowych pomiedzy 40/55-70
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 23-01-2007 o 13:43
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ... do 5D bym sie nie zastanwiał i brał
    Żeby jakoś ciekawiej było w tym wątku -
    zamiast tego ciemnego, winietującego spacerzooma to za połowę jego ceny jakiegoś kompakta bym wolał.
    Wini

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    zamiast tego ciemnego, winietującego spacerzooma to za połowę jego ceny jakiegoś kompakta bym wolał.
    Dla kazdego cos milego

http://canon-board.info/showthread.php?t=5099
    http://canon-board.info/showthread.php?t=1353

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Ucieklo mi jedno słowo .... za połowę jego ceny na spacery jakiegoś...

PS. Tych linków nie musisz podawać. Mam kompakty, mam lustrzanki, wydaje mi się, że dostrzegam różnicę. Jak gdyby o obiektywie się wypowiadałem
    Wini

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    widze nie ja jeden mam podobne odczucia w stosunku do kolegi

a odnosnie tematu postu... ja mam mieszanie odczucia w stosunku do tego obiektywu jesli o cropa chodzi sam sie czasem nad nim zastanwiam ale nie wiem... do 5D bym sie nie zastanwiał i brał ale patrząc na Twoją stopke to raczej najpierw poszukał bym czegoś od 17 mm np:C 17-40 L lub jesli zalezy Ci na stabilizacji to 17-55 IS, bo skoro masz 70-200L to dublowanie ogniskowych miedzy 70-105 ma zdecydowanie miej sensu jak kupienie czegos szerokiego a później ewentualnie przy przypływie gotówki zatkanie tej dziury, bo szerokiego Ci prędzej zabraknie jak ogniskowych pomiedzy 40/55-70
    co do dublowania to może i masz racje ale tego 70-200 wszędzie nie wezmę ze sobą mając tamrona nie odczułem że brakuje mi szerokiego, ale czasem mi jest potrzebne 100 i przy tamim jest kłopot i muszę przepinać szkła a czasem chciał bym tego uniknąć

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Niekupowanie niczego ma wszakże tę zaletę, że zawsze można być na czasie . Przynajmniej w stopce .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów