Wydaje mi sie ze roznica miedzy 50 1.8 a stalkami jest raczej tylko w okolicach pelnej dziuryZamieszczone przez Fajer
![]()
Wydaje mi sie ze roznica miedzy 50 1.8 a stalkami jest raczej tylko w okolicach pelnej dziuryZamieszczone przez Fajer
![]()
ale za cenę 350,- to chyba warto go kupić czy nie?
W ciemnoZamieszczone przez satriani
![]()
raczej tak. Nie wiem do ilu trzeba go przymykać, ale trzeba.Zamieszczone przez Vitez
moja FD 50 f/1.4 jest ostra nawet w okolicach 1.8 8)
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
na allegro nowe 395zlZamieszczone przez satriani
tez szukam takiego obiektywu i kupie chyba nowy wlasnie przez allegro
a to porownanie z zoomem o ktorym mowa wczesniej na pl.rec.foto to moja sprawa
Pozdrawiam
Staje w tym momencie z tym samym pytaniem, a dodatkowo zadam jeszcze jedno. Czy jest z nimi problem taki jak z innymi szkłami (niektóre działają lepiej inne gorzej)?
Dość długo był to mój podstawowy obiektyw, naprawdę da się go polubić. Podpinałem kilka egzemplarzy i każdy od f4 był ostry jak diabeł. f1.8 nawet nie sprawdzałem. Raczej ciężko trafić na ewidentnie wadliwą sztukę (nową) choć są specjaliści co i obrotowymi drzwiami potrafią trzasnąć)
No ja miałem problem w postaci zaciętej przesłony - pojawił się po kilku miesiacach użytkowania. Rozkręciłem i skręciłem go w domu- banalna konstrukcja a człowiek 'za te pieniadze' się o nic nie martwi. Warto go kupić choćby dlatego aby poeksperymentować z mała GO.
Kup nowy - jak coś się bedzie działo zawsze masz gwarancję (budowa nie jest tendetna, ale to jest na poziomie klasy KIT'owej)...
Ja polecam!![]()
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!