Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 97

Wątek: Obiektyw 50mm 1.8

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hmm jak dla mnie to całkiem ostre...
    a cudów nie nalezy oczekiwać po szkle za 3 stówki...
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ostre - ale troche nie tam gdzie trzeba. Lekki back focus (BF), ale nie wpadaj w panike - te piecdziesiatki tak maja czasem. Sprobuj ostrzyc na nos, nie na oko. I WB (white balance) sie pobaw - chocby i w DPP (Digital Photo Pro na CD).

EDIT: Koledzy byli szybsi
    5D

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daniel_76 Zobacz posta
    Co zrobić?
    Wyregulować. (serwis Zytnia - 60 pln) Ostre są włosy z tyłu a nie oczy.

Domyślnie

dzieki za opowiedź chodziło mi o bf czy to jest normalne mam wiecej takich fotek z bf np z poprzedniej studniówki cz wieksza przysłona powinna cos poprawić?
    400D + EF-S 18-55 kit + EF 50 1.8 II + 75-300 1:4-5.6 II + 580 EX + elfo 2x500w

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daniel_76 Zobacz posta
    Witam.
    Mam mały problem z moim 50 1.8 zamieszczam fotke i proszę o ocene . Nieostre!!! Co zrobić?
    http://img46.imageshack.us/img46/655...copy1237mo.jpg
    U mnie przykładowo Canon 50mm f 1.8 ostrzy w ten sposób. Niedługo jak nic wyląduje na Żytniej.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2d94dddad.html

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    U mnie przykładowo Canon 50mm f 1.8 ostrzy w ten sposób. Niedługo jak nic wyląduje na Żytniej.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2d94dddad.html

Pozdrawiam
    No tutaj to ewidentny FF, nieduzy ale zawsze. Daj do kalibracji. Opinie ze to 50 1.8 i za 300 zl i ze nie powiiny dzialac jak trzeba sa chyba przesadzone. Moja 1.8 poszla ostatnio do jakiegos 350D i ostrzyla w punkcik idealnie przy 1.8 wiec chyba sie da.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ja się natomiast zastanawiam, czy przy tak małym skoku af jest w ogóle sens z jego korzystania ?? Czy nie lepiej przełączyć na mf i łapką zasuwać ?? Widziałem kolesia (wyglądał raczej na profi), ktory właśnie darował sobie af...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

kupiłem go w sumie w ciemno , ogladajajc jakeis testowe fotki , przekonał mnie tez hofi z canon board , i nie załuje swietna stałka JAK ZA TA CENE oczywiscie , zdjecia testowe robiłem , w aparacie wszystko na zero czyli saturacja itd , i swietnei ostrzy wiec mozesz go brac w ciemno.

Domyślnie

50mm f1.8 raczej ostry nie jest ale po fotoszopie mozna sie milo zdziwic ...

ale Ja mam problem z moim 50mm f1,8 - nie dziala poprawnie powyzej f1.8, tzn jesli dam priorytet przyslony nie jest w stanie automatycznie dobrac czasu i przepala foty .. wogole expozycji tez nie oblicza i recznie M tez nie dziala ... wyskakuje error costam i musze zrestartowac aparat .. wyrzucic czy naprawiac ? .. cos sie da z tym zrobic ??

Coś już napisał

Domyślnie

Dzisiaj podpiąłem w sklepie 50 f1,8. Na 1,8 nie był ostry, podpiąłem następny - tak samo, po domknięciu do f4 ostrośc do przyjęcia.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów