Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: 400d + no wlasnie co?

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    A co zadecydowalo o twoim wyborze? będę bardzo wdzęczny za odpowiedź.
    Myśle o D80 ze wzgledu na wiekszy wizjer, wiekszą czułość, lepszy kit i pare innych funkcji
    400d bo to Canon, male gabaryty (grip spoko mam male lapki ;P), system usuwania pylkow... bo mi kumpel z 350d marudzi ciagle.

Pomożcie ;_;
    400D bo to Canon sorry ale wisi mi to czy to Canon. Nie jestem włascicielem tej firmy. Emocjonalnie nie jestem związany z żadną firma.

Kupiłem 400D bo:

- potrzebuję 10mpix;
    - ma lepsza matrycę, bardziej detaliczną, zdecydowanie lepszą przy ISO1600;
    - działa bez problemu z M42;
    - przy M42 działa światłomierz;
    - za cene D80 mam zestaw z gripem, i przyciski w pionie;
    - wstępne podnoszenie lustra na 2 sposoby;
    - wbrew obiegowym opiniom całkiem dobra ergonomia, sensownie umieszczone przyciski na obudowie;
    - obiektyw 70-200 f4 za rozsądne pieniądze;

wady:
    - brak spota;
    - brak pomocniczych linii na matówce;
    - brak ISO AUTO - używałem ciągle z D50;
    - brak rozsądnego kita;
    - mniej pewny AF;

Tak naprawde znam produkty Nikona na wylot i jest w nikonowskich matrycach coś co po pewnym czasie zaczyna działać na nerwy, niby są bardzo dobre, ale tak nie do końca, coś na granicy percepcji. Coś w rodzaju PRAWIE JAK ŻYWIEC.

Pozdrawiam

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    400D bo to Canon sorry ale wisi mi to czy to Canon. Nie jestem włascicielem tej firmy. Emocjonalnie nie jestem związany z żadną firma.

Kupiłem 400D bo:

- potrzebuję 10mpix;
    - ma lepsza matrycę, bardziej detaliczną, zdecydowanie lepszą przy ISO1600;
    - działa bez problemu z M42;
    - przy M42 działa światłomierz;
    - za cene D80 mam zestaw z gripem, i przyciski w pionie;
    - wstępne podnoszenie lustra na 2 sposoby;
    - wbrew obiegowym opiniom całkiem dobra ergonomia, sensownie umieszczone przyciski na obudowie;
    - obiektyw 70-200 f4 za rozsądne pieniądze;

wady:
    - brak spota;
    - brak pomocniczych linii na matówce;
    - brak ISO AUTO - używałem ciągle z D50;
    - brak rozsądnego kita;
    - mniej pewny AF;

Tak naprawde znam produkty Nikona na wylot i jest w nikonowskich matrycach coś co po pewnym czasie zaczyna działać na nerwy, niby są bardzo dobre, ale tak nie do końca, coś na granicy percepcji. Coś w rodzaju PRAWIE JAK ŻYWIEC.

Pozdrawiam

No ja sie ostatnio sparzylem na monitorze, uzywalem do tej pory sony xblack a przeszedlem na swietne niby parametry w jednym z monitorow LG ...no i zonk. Niby wszystko fajnie ale jednak nie jest to to samo co sony ;_; Mialem 2 cyfry Canona i boje sie ,ze jak przejde na Nikona to wlasnie "cos na granicy percepcji" bedzie mi doskwieralo...
    Positively dirty minded

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Jezeli zaczynasz dopiero przygode z fotografia i dysponujesz jakims tam ograniczonym funduszem na ten cel to na Twoim miejscu bralbym Nikona, gdyz za mniej dostajesz wiecej. Zakup lustrzanki to nie tylko body, dochodza szkla i inne duperele. Z Nikonem wychodzi to zdecydowanie taniej. Jezeli chodzi o amatorskie szkla Nikon ma tutaj przewage i nie ma co dyskutowac. Jezeli chodzi o wybor szkiel po calosci (amatorskie i pro) no to Canon ma wiekszy. Tak czy inaczej wybor jest wylacznie Twoj.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    jest w nikonowskich matrycach coś co po pewnym czasie zaczyna działać na nerwy, niby są bardzo dobre, ale tak nie do końca, coś na granicy percepcji. Coś w rodzaju PRAWIE JAK ŻYWIEC.

Pozdrawiam
    Czuje tak samo po 1,5 rocznej przygodzie z D70.

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Niezle to z tym "...prawie jak Zywiec". Moze powinno byc prawie jak Canon ;-)
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Niezle to z tym "...prawie jak Zywiec". Moze powinno byc prawie jak Canon ;-)
    Nikon - prawie jak aparat ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Jezeli zaczynasz dopiero przygode z fotografia i dysponujesz jakims tam ograniczonym funduszem na ten cel to na Twoim miejscu bralbym Nikona, gdyz za mniej dostajesz wiecej. Zakup lustrzanki to nie tylko body, dochodza szkla i inne duperele. Z Nikonem wychodzi to zdecydowanie taniej. Jezeli chodzi o amatorskie szkla Nikon ma tutaj przewage i nie ma co dyskutowac. Jezeli chodzi o wybor szkiel po calosci (amatorskie i pro) no to Canon ma wiekszy. Tak czy inaczej wybor jest wylacznie Twoj.
    OK no to nadeszla wiekopomna chwlia w torej Toshi kupuje dSLR'a doszedl do wniosku ,ze jak kupi 400d to jedyne co go ratuje to tamron 17-50 jakby sie wypowiedzial wlasciciel na jego temat?
    Positively dirty minded

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    Nikon - prawie jak aparat ?
    I po co prowokowac wojenki systemowe?

Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    OK no to nadeszla wiekopomna chwlia w torej Toshi kupuje dSLR'a doszedl do wniosku ,ze jak kupi 400d to jedyne co go ratuje to tamron 17-50 jakby sie wypowiedzial wlasciciel na jego temat?
    Szkielko jest naprawde dobre. Jestem z niego bardzo zadowolony. Gdybym mial je na cos wymieniac to chyba tylko jakas Canonowska elke. Bylem zaskoczony jakoscia uzyskiwanych fot. Ostre i kontarstowe. Po prostu jakby mi bielmo z oczu spadlo. Roznica jest kolosalna. Skoro juz sie zdecydowales na Canona 400D to doradzam Ci zakup szkielka razem z body. Poprobuj pare puszek i pare szkiel i zobacz czy wszystkie ostrza dobrze. Wyjdz na dwor i strzel pare fot przy swietle dziennym. Zobacz jak obiektyw lapie ostrosc i czy wszystko jest OK. Jak bedziesz zadowolony - kupuj.
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 24-01-2007 o 15:20

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Szkielko jest naprawde dobre. Jestem z niego bardzo zadowolony. Gdybym mial je na cos wymieniac to chyba tylko jakas Canonowska elke. Bylem zaskoczony jakoscia uzyskiwanych fot. Ostre i kontarstowe. Po prostu jakby mi bielmo z oczu spadlo. Roznica jest kolosalna. Skoro juz sie zdecydowales na Canona 400D to doradzam Ci zakup szkielka razem z body. Poprobuj pare puszek i pare szkiel i zobacz czy wszystkie ostrza dobrze. Wyjdz na dwor i strzel pare fot przy swietle dziennym. Zobacz jak obiektyw lapie ostrosc i czy wszystko jest OK. Jak bedziesz zadowolony - kupuj.
    a który to sklep Cie wypusci na dwór na testy z calym tym sprzetem, jestem ciekaw bo niedlugo wybieram sie na wieksze zakupy a taki sklep to byloby cos

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów