nie rob tego niegdy wiecej... w kazdym razie powodzenia na 100dniówce![]()
nie rob tego niegdy wiecej... w kazdym razie powodzenia na 100dniówce![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Dołaczam do grona tych, którzy skręcili stopkę lampceIdę na Żytnią
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
A gdzie sie kupuje samą stopkę? Na Żytniej? Pytam bo niedługo dołączę do grona posiadaczy 580ex i skoro tak łatwo skręcić stopkę to dobrze wiedzieć gdzie sie zaopatrzyć![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
to lepiej kup 580mkII bo ona ma metalową stopkę![]()
Acha. Taką zamierzam właśnie kupić; nie wiedziałem, że to jest cyborg na metalowej stopie![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
To akurat niczego nie zmienia, gdzieś ta stopka i tak jest przytwierdzona do plastiku, wiec jak sie pierdzielnie lampą, to coś sie złamie. A ja wole, jak mi sie złamie stopka za 77 zł + Vat niż lampa w połowie lub mocowanie w aparacie.
PS. Zamontowali mi od ręki, stopkę można kupić, ale cena ta sama, więc poczekałem na montaż :]
PS. Teraz zauważyłem, że na fakturze jest wyszczególnione:
- Robocizna 70 zł
- Części 7 zł
A jak chciałem samą część to mi powiedział gość, że tyle samo.![]()
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 17-09-2007 o 13:37
O obiektywach wiem prawie wszystko
Pare lat temu kamerzysta na weselu kopnol i nadepnol mi na aparat z lampa ktora polozylem na pare sekund przy moich nogach na torbie ze sprzetem. resultat -zlamana stopka.
Dzwonilem po roznych serwisach i z powodu monopolu canona na czesci moge zrobic to tylko na zytniej w cenie 120 zl. Wyslanie samej stopki to koszt ten sam 120zl.
Napisalem emaile do serwisu w pradze i Bratyslawie. W Pradze naprawa wyszla by na 80zl a w Bratyslawie 60zl. Pojechalem do Bratyslawy ale niestety pociag sie spoznil i jak dotarlem do serwisu na godzinie 17:30. Pan serwisant poszedl juz do domu. Wytlumaczylem sprzedawcy z ktorym zreszta prowadzilem korespondencje ze jest to dla mnie problem bo chcialem tego samego wieczora wracac do domu i jesli to mozliwe to czy moze mi sprzedac sama czesc. Sprzedawca pomyslal i sprzedal mi 2 stopki za ok 15zl czyli za jedna zaplacilem te nie cale 8 zl. W drodze powrotnej zatrzymalem sie na jeden dzien w gorach "mala fatra". I w ten o to sposob zbojkotowalem monopolistyczny serwis canona w Polsce. I oby mieli jak najwiecej takich klijentow jak ja
pozdrawiam
kris
Miałem ten sam kłopot przy lampie (niestety dość starej - 430 EZ) - kupiłem z jak się okazało ułamaną stopką (oczywiście odpowiedni komentarz na alledrogo poszedł). No i na Żytniej mi powiedzieli, że cena czy robocizny, czy wysłania stopki jest taka sama. We wszystkich znanych mi serwisach (m.in. krakowskich) odpowiedź była jedna "niestety monopol ma Canon, my bardzo rzadko takie części dostajemy). Więc dzięki za informacje o Bratysławie
Bo tak to lampa leży i się kurzy :/
Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci
Ostatnio edytowane przez TOPOL ; 17-09-2007 o 20:12
ja jakoś i tak nie jestem przekonany do tego argumentu:P