jakbyś przeczytał cały wątek wiedziałbyś, ze chodzi o ceny, które w stanach są niższe...
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
mattnick - przeciez to uzywany obiektyw. nijak ma sie do tematu.
zajrzyj na adorame, to bedziesz mial porownanie.
to tylko przykład na niższe ceny. Na chwilę obecną nei ma nówki na jebaju
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Juz zglupialem.
Czaje sie od listopada z zakupem 30D, pomyslalem o B&H w NY, mam niedaleko rodzine to przesla. Jak policzylem body z tamronem 17-50 i kilkoma duperelami i kosztami przesylki to wyszlo 150 $ roznicy.
Na dodatek brak gwarancji, mozliwosc zagubienia paczki i problemami z AF w tym komplecie to mi sie odechcialo. Teraz 1$ nie kosztuje 2.82 tylko 2.96, wiec wogole odpuszczam temat.
Teraz ta niby podwyzka to juz sam nie wiem co mam robic?
Czy brac do konca lutego zeby sie jeszcze na 590 zalapac czy ???
Jestem przekonany ze powyższa plotka dotyczy tylko Canon Polska ponieważ inne oddziały w Europie maja się znakomicie i żadna podwyżka nie wystąpi wręcz odwrotnie zapowiadają się znaczne obniżki. Nie dajmy się zwariować plotkom które maja tylko jeden cel …nabić
kieszeń dystrybutorom .
pozdrawiam
Tomasz
To fakt, nie plotka. Ceny na aparaty 10 % w górę, na lampy i szkła 15 %. Canon zmienił politykę, ceny na Europę będą ujednolicone (na niekorzyść tych w Polsce), no a oddział CP właśnie zakończył swoją działalność.
O obiektywach wiem prawie wszystko
a ja sobie myślę że to klasyczna kontrolowana plota mająca na celu wyczyszczenie magazynów z Canon Polska ....
ale cóż to tylko domysły ...
Cichy, czy jest gdzieś oficjalne info na ten temat (tj. zakończenie żywota przez CP)?
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy