Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 166

Wątek: Canon drożeje !!!

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

hehe - widzę że nie tylko ja dostałem dotacje.to motywuje do zakupu lepszego sprzętu niż by się norlmalnie za swoja pieniądze miało kupić
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    A co raz się żyje, tym bardziej, że dostałem dotację unijną na działalność i część kosztów refunduje UE. :grin:
    Heh... I tak to jest... Nam się wmawia (niepełna informacja), że UE "daje" nam jakieś ogromne pieniądze. Tylko komu je daje? - Ano faktycznie tylko tym, którzy produkują, czyli faktycznie firmom zachodnim (jak Canon na tym przykładzie), bo u nas rodzimej (nie filii) produkcji już nie ma, no może oprócz żarcia (mam nadzieję!)
    Podobnie było z odprawami dla górników. Wielkia restrukturyzacja, wcześniejsze emerytury, odprawy, wiele halo, bo "państwo" dało obywatelom wreszcie duże i godne pieniądze (dla zamknięcia ust), tyle że kto jak kto ale górnicy a zwłaszcza żony górników lubią samochody... mieć (bo przecież nie używać!). No i pokupowali sobie wszyscy z tych odpraw nowuśkich samochodów, że salony w pewnym momencie nie mogły nadążyć z uzupełnianiem oferty. No i kto zgarnął tą "darowaną" kasę???

Tak mnie naszło, bo widzę że się wątek kończy, to moze nie zawadzi... ;-)

A wracając do tematu... Ja tam nie widzę, żeby coś drożało a zlustrowałbym gostka co zaczął ten wątek. :razz: - Za to mamy refundy! Chyba największa procentowo obniżka (znaczy zwrot częściowy) dotyczy EF-S 17-85 IS: Po odliczeniu od normalnej ceny tych prawie 600pln wychodzi 1400pln. Tyle co za Sigme 17-70 - Włot dylemat! ;-) Ale ja chyba wreszcie kupię tą Sigme i oleję liczne aberacje Canona (na rzecz nielicznych Sigmy), a ISa poszukam w dłuższych szkiełkach... :rolleyes:
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Ja wczoraj kupowałem 17-40, 70-200/4L, 85/1.8, 580EX i grip BG-E3 i tylko tylko ostatnia pozycja była z polskiej dystrybucji Canona reszta z USA ale faktury dostałem. Jakbym kupował po "naszych" cenach to pewnie z 1000 więcej bym wydał albo i lepiej.
    Możesz napisać gdzie kupowałes ?
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kupując po 1 kwietnia na terenie określonych krajów możemy spodziewać się zwrotu kosztów. Trzeba mieć tylko dowód zakupu od tej daty i wysłać to wszystko wraz z numerem zdartym z pudełka na pewien adres w Irlandii. Lista produktów na stronach Canona. A cenynominalne optyki faktycznie poszły do góry. Mówił mi to "mój" sprzedawca.
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maver1ck Zobacz posta
    Możesz napisać gdzie kupowałes ?
    Kupowałem u tego sprzedawcy
    http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1412939 odbiór osobisty w Warszawie lub Poznaniu. Chyba najtańsi z fakturami, dostałem lekki rabacik ale jestem bardzo zadowolony. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to wal PM.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

czy kupowal ktos u tego Pana (Kristopheros)? ma bardzo atrakcyjne ceny no i BG-E2 na ktore takze mam smaki

http://www.allegro.pl/item182733829_...cja_30_d_.html

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja do tego pana wyslalem zapytanie o grip, niestety mimo ponowienia zapytania mr. Kristopheros nie raczyl odpowiedziec.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    czy kupowal ktos u tego Pana (Kristopheros)? ma bardzo atrakcyjne ceny no i BG-E2 na ktore takze mam smaki

http://www.allegro.pl/item182733829_...cja_30_d_.html
    Ja kupowałem u niego moje 350D półtora roku temu. Nie mam zadnych zastrzeżęń. Wszystko było w najlepszym porzadku. Chciałem kupic od niego 24-105 (miał atrakcyjne ceny) i żeby nie zmiana koncepcji szkieł napewno bym to zrobił. Kontakt ze sprzedawcą jest bezproblemowy i bardzo sympatyczny. Mozna sie umówić, obejrzec , sprawdzić. Myslę, ze nic się nie zmieniło
    janusz

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja byłem nawet u niego w domu jak odbierałem swoje 20D. Aparat śmiga do dzisiaj. Facet miał wtedy podobno nawet zakład foto. Kontakt dobry, mam nawet chyba jeszcze do niego numer telefonu.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Co się stało na allegro, że 400D w ciągu paru dni podrożały o dobre kilkaset złotych?

Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów