hehe - widzę że nie tylko ja dostałem dotacje.to motywuje do zakupu lepszego sprzętu niż by się norlmalnie za swoja pieniądze miało kupić![]()
hehe - widzę że nie tylko ja dostałem dotacje.to motywuje do zakupu lepszego sprzętu niż by się norlmalnie za swoja pieniądze miało kupić![]()
Heh... I tak to jest... Nam się wmawia (niepełna informacja), że UE "daje" nam jakieś ogromne pieniądze. Tylko komu je daje? - Ano faktycznie tylko tym, którzy produkują, czyli faktycznie firmom zachodnim (jak Canon na tym przykładzie), bo u nas rodzimej (nie filii) produkcji już nie ma, no może oprócz żarcia (mam nadzieję!)
Podobnie było z odprawami dla górników. Wielkia restrukturyzacja, wcześniejsze emerytury, odprawy, wiele halo, bo "państwo" dało obywatelom wreszcie duże i godne pieniądze (dla zamknięcia ust), tyle że kto jak kto ale górnicy a zwłaszcza żony górników lubią samochody... mieć (bo przecież nie używać!). No i pokupowali sobie wszyscy z tych odpraw nowuśkich samochodów, że salony w pewnym momencie nie mogły nadążyć z uzupełnianiem oferty. No i kto zgarnął tą "darowaną" kasę???
Tak mnie naszło, bo widzę że się wątek kończy, to moze nie zawadzi... ;-)
A wracając do tematu... Ja tam nie widzę, żeby coś drożało a zlustrowałbym gostka co zaczął ten wątek. :razz: - Za to mamy refundy! Chyba największa procentowo obniżka (znaczy zwrot częściowy) dotyczy EF-S 17-85 IS: Po odliczeniu od normalnej ceny tych prawie 600pln wychodzi 1400pln. Tyle co za Sigme 17-70 - Włot dylemat! ;-) Ale ja chyba wreszcie kupię tą Sigme i oleję liczne aberacje Canona (na rzecz nielicznych Sigmy), a ISa poszukam w dłuższych szkiełkach... :rolleyes:
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Kupując po 1 kwietnia na terenie określonych krajów możemy spodziewać się zwrotu kosztów. Trzeba mieć tylko dowód zakupu od tej daty i wysłać to wszystko wraz z numerem zdartym z pudełka na pewien adres w Irlandii. Lista produktów na stronach Canona. A cenynominalne optyki faktycznie poszły do góry. Mówił mi to "mój" sprzedawca.
FOTOINKWIZYTOR
Kupowałem u tego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1412939 odbiór osobisty w Warszawie lub Poznaniu. Chyba najtańsi z fakturami, dostałem lekki rabacik ale jestem bardzo zadowolony. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to wal PM.
czy kupowal ktos u tego Pana (Kristopheros)? ma bardzo atrakcyjne ceny no i BG-E2 na ktore takze mam smaki
http://www.allegro.pl/item182733829_...cja_30_d_.html
Ja do tego pana wyslalem zapytanie o grip, niestety mimo ponowienia zapytania mr. Kristopheros nie raczyl odpowiedziec.
Ja kupowałem u niego moje 350D półtora roku temu. Nie mam zadnych zastrzeżęń. Wszystko było w najlepszym porzadku. Chciałem kupic od niego 24-105 (miał atrakcyjne ceny) i żeby nie zmiana koncepcji szkieł napewno bym to zrobił. Kontakt ze sprzedawcą jest bezproblemowy i bardzo sympatyczny. Mozna sie umówić, obejrzec , sprawdzić. Myslę, ze nic się nie zmieniło
janusz
Ja byłem nawet u niego w domu jak odbierałem swoje 20D. Aparat śmiga do dzisiaj. Facet miał wtedy podobno nawet zakład foto. Kontakt dobry, mam nawet chyba jeszcze do niego numer telefonu.
FOTOINKWIZYTOR
Co się stało na allegro, że 400D w ciągu paru dni podrożały o dobre kilkaset złotych?