5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Heh... I tak to jest... Nam się wmawia (niepełna informacja), że UE "daje" nam jakieś ogromne pieniądze. Tylko komu je daje? - Ano faktycznie tylko tym, którzy produkują, czyli faktycznie firmom zachodnim (jak Canon na tym przykładzie), bo u nas rodzimej (nie filii) produkcji już nie ma, no może oprócz żarcia (mam nadzieję!)
Podobnie było z odprawami dla górników. Wielkia restrukturyzacja, wcześniejsze emerytury, odprawy, wiele halo, bo "państwo" dało obywatelom wreszcie duże i godne pieniądze (dla zamknięcia ust), tyle że kto jak kto ale górnicy a zwłaszcza żony górników lubią samochody... mieć (bo przecież nie używać!). No i pokupowali sobie wszyscy z tych odpraw nowuśkich samochodów, że salony w pewnym momencie nie mogły nadążyć z uzupełnianiem oferty. No i kto zgarnął tą "darowaną" kasę???
Tak mnie naszło, bo widzę że się wątek kończy, to moze nie zawadzi... ;-)
A wracając do tematu... Ja tam nie widzę, żeby coś drożało a zlustrowałbym gostka co zaczął ten wątek. :razz: - Za to mamy refundy! Chyba największa procentowo obniżka (znaczy zwrot częściowy) dotyczy EF-S 17-85 IS: Po odliczeniu od normalnej ceny tych prawie 600pln wychodzi 1400pln. Tyle co za Sigme 17-70 - Włot dylemat! ;-) Ale ja chyba wreszcie kupię tą Sigme i oleję liczne aberacje Canona (na rzecz nielicznych Sigmy), a ISa poszukam w dłuższych szkiełkach... :rolleyes:
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\