Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 166

Wątek: Canon drożeje !!!

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a nie zastanawialiście się czemu canon zwraca 590zł przy 30D?? wszyscy mówią że sprzedaje się jak ciepłe bułeczki- gdyby tak naprawde było czy robiliby taka promocje...?? analogia może mało trafna ale u mnie w mikro firmie wielu klientów żądało upustów więc powoli podnieślismy ceny i nagle stałe rabaty i ludzie byli happy i sprzedaż wzrosła...
    to taka chamska promocja poprostu liczą na to że część ludzi się po pieniądze nie zgłośi i mają racje bo sporo ludzi nie skorzystało z tego zwrotu a robi sie wielkie halo ze 590 taniej.

To tak jak z akcyzą za sprowadzenie samochodu okazało się że nielegalnie ja pobrali teraz ją zwracają ale jak się sam o nią nie upomniesz to nie dostaniesz

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    To tak jak z akcyzą za sprowadzenie samochodu okazało się że nielegalnie ja pobrali teraz ją zwracają ale jak się sam o nią nie upomniesz to nie dostaniesz
    porównanie nie do końca trafne, bo z akcyzą jest jeszcze gorzej - na wszelkie sposoby próbują się z tego wybronić, z tego co wiem dokładnie to sprawdzają i jak się okaże, że przy opłacie na fakturzę/umowie jest zaniżona cena samochodu, to jeszcze karę dowalą...

ale to taki mały offtop
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

W z wiązku z opisywanymi podwyżkami powiedzcie mi zatem jak to możliwe że na allegro pojawiły się ( teoretycznie nowe na gwarancji ) 300 2,8 za 14350zł podczas gdy jeszce dwa tygodnie temu kosztowały prawie 17000 . Może to jakięś "refurby" ale nikt się do tego nie przyznaje

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=163146387
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=163229523

albo 70-200 2,8L za 2700 gdzy jeszce niedawno temu kosztowały 3600 minimum a w większości 4500zł

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=163226569

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

A drugą sztukę tego szkła mają za 4,2k

http://www.allegro.pl/item162911326_...501757501.html
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

bo to spekulanci są :-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję wszystkim, za ten wątek, bo dzięki niemu dzisiaj się zdecydowałem nie czekać na gotówkę tylko wziąć 400D na raty w MediaMarkt
    A cena mnie zmiażdżyła - 2490 zł za KIT (czyli 10 x 249 zł, bo promocja raty 0%).
    Aparat jest napewno nowy, polska drukowana instrukcja, orginalne płytki (bo ktoś kiedyś pisał, że kupił w sklepie i mu dali płytki przegrywane).
    Zatem nareszcie poczuję co to zabawa w cyfrową fotografię
    JUPI :grin:
    Wymarzony 400D już jest !!!

Uzależniony

Domyślnie

no i komu wierzyc niby podwyzki a tu nawet mm ma taniej niz na necie ... cos tu smierdzi

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Wink

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    albo 70-200 2,8L za 2700 gdzy jeszce niedawno temu kosztowały 3600 minimum a w większości 4500zł

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=163226569
    To jest stałka 200 mm a nie zoom 70-200....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    to taka chamska promocja poprostu liczą na to że część ludzi się po pieniądze nie zgłośi i mają racje bo sporo ludzi nie skorzystało z tego zwrotu a robi sie wielkie halo ze 590 taniej.
    Jasne 30-tka powinna nadal kosztować 4500, a nie jakieś głupie promocje kapitalistycznych wyzyskiwaczy .

Cytat Zamieszczone przez Lenik Zobacz posta
    Dziękuję wszystkim, za ten wątek, bo dzięki niemu dzisiaj się zdecydowałem nie czekać na gotówkę tylko wziąć 400D na raty w MediaMarkt
    A cena mnie zmiażdżyła - 2490 zł za KIT (czyli 10 x 249 zł, bo promocja raty 0%).
    No i bardzo możliwe że właśnie w całym tym szumie o to chodzi . Zwłaszcza że w obliczu oczekiwania na nowości sprzedaż mogła troszkę siąść.
    BTW. Moje gratulacje. Witamy w klubie .

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    no i komu wierzyc niby podwyzki a tu nawet mm ma taniej niz na necie ... cos tu smierdzi
    Oczywiście to na pewno wina "układu" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    To jest stałka 200 mm a nie zoom 70-200....
    no dokladnie - mimo ze fota zupelnie inna. no i opis szkla bardziej pasuje do zooma. ciekawe czy takie aukcje sa zgodne z regulaminem;>
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów