No te przykłady chyba nie były dobre, nie wiem ciężko mi stwierdzic po usuniętych aukcjach![]()
No te przykłady chyba nie były dobre, nie wiem ciężko mi stwierdzic po usuniętych aukcjach![]()
Potwierdzam. Cytuję dystrybutora :
OD LUTEGO WCHODZI W ŻYCIE NOWY SYSTEM SPRZEDAŻY CANONA W CAŁEJ EUROPIE . TOWAR BĘDZIEMY BRAC ZE SŁOWACJI ALE ZANIM TEN SYSTEM ZOSTANIE WDROŻONY PODEJRZEWAM ZE PRZEZ 2 TYGODNIE NIE BĘDZIE ŻADNEJ DOSTAWY Z CANONA. CENY NA CANONA NA APARATY MAJĄ ISC O OKOŁO 10 % DO GÓRY A NA OBIEKTYWY NAWET NAWET NA NIEKTÓRE MODELE O 20-30% - WIEC PROSZE SIE ZASTANOWIC I ZATOWAROWAĆ PRZED KONCEM MIESIĄCA.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ach to w ten sposób Canon odwiruje sobie promocję 30D... na szkłach do niego...
Canon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4L
to jakis bajer marketingowy, przewiduję, że do końca stycznia wyczyszczą sobie magazyny przez luty ceny dźwigna a potem rynek zadziała i zaczną zjeżdżać do poziomu niższego niż dotychczas- szkoda, że szkła nie starzeją się tak szybko jak puszki(może się sprawdzi, ostatnio przewidziałem burze w battlu błyskawice nocą
)
A z czego wynika ta zwyżka cen i czy dotyczy tylko Canon Polska? Jakby nie patrzeć to spora część obrotu Allegro pochodzi z dystrybucji innych niż Canon Polska, podobnie np. w EuroAGD i MM widziałem sprzęt z Niemiec, więc może te nowe ceny dla całego rynku nie skoczą aż tak bardzo.
Nie wyobrażam sobie własnie skoku o 10 % aparatów, bo wtedy wróciłby do łask import z Niemiec.
O obiektywach wiem prawie wszystko
canon na rynku nie jest monopolista, wiec raczej nie moze sobie pozwolic na takie zagranie, bo jest to oddanie czesci rynku konkurencji.
chyba, ze konkurencja tez podniesie ceny o tyle i mamy wtedy zmowe, ktora jest nielegalna w europiewiec to raczej nie to.
tak jak ktos juz pisal, mysle, ze jak podniosa ceny, to za chwile beda je obnizac, zeby odzyskac utracona czesc rynku.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
a może komuś w canonie sie pomyliły daty 01. II i 01.IV..??
![]()
a poważnie to złoty sie umacnia i sprzęt importowany powinien tanieć..!!!!!
juzekk, Cichy a nie mieliscie info, ze od stycznia wchodzi dwoch dystrybutorow Canona na Polske(mj?)? Rozmawiajac w zeszlym roku w jednym z krakowskich sklepow ze zaznajomionym sprzedawca wlasnie o tym mowilismy, przewidujac raczej delikatne obnizki cen... Byc moze tamten plan rozwinal sie w to, co jest teraz?
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB