Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 166

Wątek: Canon drożeje !!!

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chodzą słuchy że ma być nowa wersja 50/1.4 Mk II .
    ej, nie bawie sie tak.. szybciej musze postarac sie o kaske bo sie okaze, ze MK II bedzie gorszy tak jak w przypadku 50/1.8 potrzeba mi jeszcze jednego miesiaca :smile:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    MAZURY

Domyślnie

Widze, że trzeba zaopatrzyć się w 50/1.4 Mk II, bo sądzę że jest naprawdę dobry. Nowy model z pewnością będzie trochę lepszy, ale na wyjściu też będzie odpowiednio więcej kosztować, nieproporcjonalnie więcej w stosunku do poprawy jakości.
    Pożyjemy zobaczymy.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

JuMar@ 50/1.4 MK II to ma byc dopiero (podobno - chodza sluchy) wiec jak chcesz sie w niego zaopatrzyc? ten co (niby) ma wyjsc to nie MK III tylko wlasnie MK II.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    MAZURY

Domyślnie

Racja.
    W przypadku 50mm 1.8 z tego co wiem jest model II. Też się niby dobrze sprawuje ale myślę, że jak kupić to już dobre aby służyło i służyło (czyli 50mm f1.4). Sam z nim nie pracowałem ale widziałem mnóstwo sampli na forum zachodnim sądze że jest czadowy i wart tej ceny właśnie.
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie Potwierdzam

Już w grudniu były takie informacje:
    http://canon-board.info/showthread.p...light=platinum

Z tego co wiem to w Niemczech nowe ceny są od października, w Czechach i na Słowacji od listopada, na Węgrzech od stycznia. W Polsce od lutego.
    I tak w całej UE, ale po wprowadzeniu nowych modeli aparatów i kamer te różnice się będą zacierały. Pozatym nowy system informatyczny pozwoli centrali Europejskiej na natychmiastowe zmiany cen w całej Europie. Jeżeli konkurencja się "wychyli" z obniżkami w jakimś kraju to Canon od razu to skoryguje w całej UE za pomocą jednego przycisku...
    Globalizacja....:rolleyes:
    Zenit TTL :-D

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ixi Zobacz posta
    Już w grudniu były takie informacje:
    http://canon-board.info/showthread.p...light=platinum

Z tego co wiem to w Niemczech nowe ceny są od października, w Czechach i na Słowacji od listopada, na Węgrzech od stycznia. W Polsce od lutego.
    I tak w całej UE, ale po wprowadzeniu nowych modeli aparatów i kamer te różnice się będą zacierały. Pozatym nowy system informatyczny pozwoli centrali Europejskiej na natychmiastowe zmiany cen w całej Europie. Jeżeli konkurencja się "wychyli" z obniżkami w jakimś kraju to Canon od razu to skoryguje w całej UE za pomocą jednego przycisku...
    Globalizacja....:rolleyes:
    W takim razie liczymy bardzo na konkurencje

Domyślnie

CIPA przewiduje mniejszą sprzedaż więc może podwyżkami chcą utrzymać zyski na poziomie z ubiegłego roku http://pclab.pl/news24594.html

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    CIPA przewiduje mniejszą sprzedaż więc może podwyżkami chcą utrzymać zyski na poziomie z ubiegłego roku http://pclab.pl/news24594.html
    Myślę że to normalne. Rynek się powoli nasyca. Po za tym kompaktom będą trochę odbierać rynku telefony komórkowe.
    Co do realizacji zysku w ten sposób to świadczyłoby o kompletnym zamroczeniu szefowstwa canona, a póki co na to nie wygląda. Ot porządki robią i tyle. Może to też oznaczać, że po drodze będzie mniej pośredników co sumarycznie spowoduje że końcowe ceny dla użytkowników się nie zmienią.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

gdzies tu na CB czytałem o wzroście sprzedaży i zyskach canona za ostatni rok i to też może powodować wzrost cen

Domyślnie

To nie za dobre wieści dla Tipów i dla nas. Jak ceny będę ujednolicone to skąd oni będą ciągnąć towar teraz. Chyba Stany i Honkong. Zobaczymy co z tego będzie za jakiś czas.

Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów