Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Fotograficzny zastój, czyli pogoda itp.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie Fotograficzny zastój, czyli pogoda itp.

Nie potrafię robić zdjęć. Nic mi nie wychodzi. Wszystkie zdjęcia jakie zrobię są beznadziejne. Nie potrafię fotografować w taką pogodę jak jest teraz. Nazwałem to "snem zimowym". Czy ktoś z was także ma problemy z zimą i niezbyt ciekawą pogodą za oknem? Macie jakieś sposoby na fajne zdjęcia? Radzicie sobie z tym jakoś? Czy pozostają tylko zdjęcia studyjne?
    Wbrew pozorom nie piszę, bo jestem rozpaczony, tylko jestem ciekaw czy tylko ja mam jakiś zimowy zastój
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Owszem. Mam. U mnie sprowadza się to do tego, że jak już wyjdę z pracy, to jest ciemno i nie mam jak fotek robić (nie lubię focić w nocy). A w weekendy jestem zbyt zajęty, gdy jest jasno. Czekam aż się dzień wydłuży i światło zrobi się lepsze.
    A poza tym - jaka radość focić cokolwiek w deszczu i wietrze? ;-)
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam to samo. Teraz czekam już tylko na śnieg. A żeby przetrwać jakoś ten okres, to kupuję sobie nowe graty :-D Tylko jedna torba na aparat już nie wystarcza i będę musiał wymienić na większą :-|

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

W tydzień szkola, a w weekendy? W weekendy, mimo że mam sporo wolnego czasu zdjęcia też nie chcą wychodzić Zaczynam się budzić tak na wiosnę dopiero.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

zlej baletnicy to przeszkadza rabek spodnicy.

pogoda nie jest najlatwiejsza, ale na pewno nie z tych, co to nie mozna zrobic swietnego zdjecia. trzeba tylko troche wiecej przy tym pochodzic.

zdjecia w lecie, w srodku dnia i w pelnym sloncu to kazdy glupek potrafi robic. sztuka jest zrobic cos dobrego w gorszych warunkach

metoda - wybrac sie na caly dzien w jakies ciekawe miejsce. zebrac 2-3 osoby i smignac w gorki, na mazurki czy gdzie tam komu najblizej

daleko nie szukajac, zeszlej niedzieli na calodniowce zrobilem chyba jedne z fajniejszych swoich zdjec wiosennych i prosze bez komentarzy, ze wiosennych zdjec nie robi sie w zimie.

a jutro tez jade rano na pstrykanko. jak ktos chetny to prosze o kontakt
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-01-2007 o 00:03
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zlej baletnicy to przeszkadza rabek spodnicy.
    A ktoś powiedział, że jestem dobrą baletnicą? A jak ktoś nie ma okazji wyrwania się z domu i pozostaje mu jego rodzima miejscowość albo wawa? Powielać po raz 100 fotki nocne?
    Ostatnio edytowane przez mungo ; 21-01-2007 o 00:12

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    A ktoś powiedział, że jestem dobrą baletnicą?
    ludzie to tak pie...olą

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    daleko nie szukajac, zeszlej niedzieli na calodniowce zrobilem chyba jedne z fajniejszych swoich zdjec wiosennych i prosze bez komentarzy, ze wiosennych zdjec nie robi sie w zimie.
    No, ale jak jest taka pogoda, jak na tych zdjeciach, to czasem lepiej niz w lecie :> a tu chyba chodzilo o ponure, szare dni z wiatrem i deszczem ze sniegiem. I wtedy juz nie jest tak latwo. Wielu idzie wtedy w kierunku fotografii C-B - i jest w tym sporo slusznosci.

Ale np. przy portretach zaleta jest to, ze swiatlo jest miekkie, nie rzuca ostrych cienii na twarzy - wiec pod tym wzgledem jest dobrze. Ale niestety modelki przy takiej temperaturze zwyczajnie marzna. No i czasem trzeba sie nie zle nakombinowac, jak uzyskac jakas sympatyczna tempereture barwne zdjec - WB staje sie kluczowym problemem (jeszcze bardziej niz zwykle) - ale na to jest rozwiazanie o ktorym juz wspomnialem - fotografia czarno-biala.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    No, ale jak jest taka pogoda, jak na tych zdjeciach, to czasem lepiej niz w lecie :> a tu chyba chodzilo o ponure, szare dni z wiatrem i deszczem ze sniegiem. I wtedy juz nie jest tak latwo. Wielu idzie wtedy w kierunku fotografii C-B - i jest w tym sporo slusznosci.
    Jak pogoda jest już całkiem bez sensu zawsze można wziąć kliszaka i zrobić takie

Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Gratuluje zimowych fotek Widać muszę jeszcze trochę popracować nad sobą, przełamać się i wyjść na dwór i porobić foty
    Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    Ale np. przy portretach zaleta jest to, ze swiatlo jest miekkie, nie rzuca ostrych cienii na twarzy - wiec pod tym wzgledem jest dobrze. Ale niestety modelki przy takiej temperaturze zwyczajnie marzna.
    Co do modelek, to one są poubierane od stóp do głów, czasami niezbyt pięknie, tak więc z portretami narazie dałem sobie spokój
    B&W mówicie? Czas wyciągnąć niezniszczalnego lubitela z illfordem

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów