Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 144

Wątek: [battle] Droga od zmierzchu do świtu

Coś już napisał Awatar jarq.
    Miasto
    Kórnik/Poznań

Domyślnie

zabawa zabawą - ale o poziom fotek też warto by zadbać... w koncu taka bitwa polega na pokazaniu fotki/tek ktora (w naszym przekonaniu) bedzie w stanie wygrac z konkurentami...
    "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
    flickr

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Raz wziąłem udział w battle bez przygotowania. Nigdy więcej nie chcę tego przeżywać. Ja nie dałem rady fizycznie i czasowo, dlatego mnie zabrakło. Natomiast, to co zobaczyłem nie nadaje się do oddania głosu.
    1 zestaw totalnie do mnie nei przemawia.
    2 zestaw - super 1 fotka, naprawde świetna
    3 zestaw - niesamowita fotka nr 2, daje czadu
    4 zestaw - ciekawa fota nr 1 klasyka wakacyjnych pocztówek, ale ładna.

Wiem, tylko że nie zagłosowałbym na zestaw nr 1.
    Dlatego pozostałe 3 też nie dostana ode mnie głosu.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Jarq. masz sporo racji, mnie jako autora battle'a przeraził poziom fotek i często niezrozumienie tematu. Trochę źle, się stało, że foty zostały ułożone autorami a nie porami dnia.
    Szczerze, nie ma zestawu na który chciałbym zagłosować ale są pojedyncze zdjęcia, na które oddałbym głos.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Mac temat nie byl sprecyzowany...
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    Mac temat nie byl sprecyzowany...
    Nie był sprecyzowany? Nie dołuj mnie, proszę.
    Droga jest dość konkretnym obiektem.

Z Twojego zestawu podoba mi się zdjęcie numer 1, świetne, gratulacje.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Miasto
    pomorze

Domyślnie

ale Droga - to nie musi byc obiekt.
    ________
    Immanuel Kant

Coś już napisał Awatar Pawlo
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dla mnie droga jako obiekt (w nocy) to jest takie cos:

http://www.fotoparty.pl/S1_droga.jpg

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    ale Droga - to nie musi byc obiekt.
    Owszem nie musi, może być abstrakcją albo być pewną metaforą a to też trzeba umieć pokazać.
    Czy uważasz, że nieostre zdjęcie księżyca jest jakąś wizją drogi? Podobnie zdjęcie paralotni, chociaż myślałem tutaj o tzw. podniebnej drodze.
    Poza tym spójrz na na jakość zdjęć i uchwycenie kadru.

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Chwila moment, Panowie. Lekki mętlik mi się pojawił w głowie. Temat bitwy "Droga do zmierzchu do świtu" sugeruje wg mojej oceny przemierzanie się w czasie od rzeczonego zmierzchu do świtu z niekoniecznie drogą jako taką stanowiącą główny temat fotografii. Samą "drogę" odbierałbym raczej metaforycznie, nie zwracając zbytniej uwagi na rzeczownik "droga". Czy wobec tego mając na uwadze "drogę" jako taką nie lepiej byłoby sformułować temat bitwy w stylu "Drogi zmierzchu i świtu", lub "Zmierzch i świt z drogą w tle" czy jakkolwiek podobnie.... A skoro temat bitwy niezbyt trafiony, to po prostu dać pokój szczegółom semantycznym tematu.
    There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Owszem nie musi, może być abstrakcją albo być pewną metaforą a to też trzeba umieć pokazać.
    Czy uważasz, że nieostre zdjęcie księżyca jest jakąś wizją drogi? Podobnie zdjęcie paralotni, chociaż myślałem tutaj o tzw. podniebnej drodze.
    Poza tym spójrz na na jakość zdjęć i uchwycenie kadru.
    Mi chodzilo o to, że droga może byc jak zauwyles podniebna, może być droga morska, droga zapomniana, prawie nieistniejaca, droga ku nadziei i wreszcie droga ku odleglym planetom - w kosmos i to bylo to zdjecie ksiazyca. Dla mnie przeslanie zdjec jest w tym ujeciu drogi jasne, no oczywiscie nie jest to droga jako obiekt ale nie widze zeby w temacie bylo to tak ujete. I nie chodzi mi o poziom zdjec - wiem jak trudno jest wykonac dobre ujecie majac do dyspozycji kilka dni, bo przeciez nikt prez caly czas trwania battle codzinnie nie chodzi robic zdjec na konkurs. Jak zdjecie slabe to coz raczej ma male szanse na wygrana, jesli niezupelnie na temat, a dobre to i tak ma szanse wygrac.
    ________
    Immanuel Kant

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów