Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: co oznaczają te funkcje 350d?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie co oznaczają te funkcje 350d?

W custom fukctions znalazłem pod pozycją 07 mirror lockup i pod pozycją 08 ettl II (evaluative i avarange - co one oznaczają?) oraz pod pozycją 03 :flash syn. in av mode... niech mi ktoś odpowie do czego śei tych funcji konktrtnie używa, co one oznaczają. Wtehj smiesznej ksiązęczce obsługi to jest tak wyjaśnione ze nic nie rozumiem w dupe jeża.. (no, moze nie tak ze nic, ale prosiłbym, zeby ktoś to w przystępnych słowach wyjaśnił...). Mam nadzieję, ze moge na was liczyć
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Domyślnie

07 mirror lockup= wstępne podniesienie lustra

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinio Zobacz posta
    07 mirror lockup= wstępne podniesienie lustra
    ale czemu to służy,a poza tym widzę ze w poważniejszych sprawach nie ma chetnych chetnych na forum do wypowiedzi. Pewnie jakbym rzucił tekst: kupiłem nikona d40 i jest sto razy lepszy od 350d to dyskusja nad tym jałowym i nic nie wnoszącym tematem rozwinełaby sie na 1000 postów...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    ale czemu to służy...
    Ano generalnie temu zeby otrzymac nieporuszone zdjecia. Jak robisz przy czasach od okolo 1/30 do 0,5 sekundy to wplyw drgan od klapniecia lustrem jest najwiekszy. Ja uzywam glownie przy makro gdzie przy drganiach raz ze masz poruszenie a dwa przesunieta odrobine GO (czesto robie w skalach 2:1 z f/2,8)

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    W custom fukctions znalazłem pod pozycją 07 mirror lockup i pod pozycją 08 pod pozycją 03 :flash syn. in av mode
    jest to czas synchronizacji migawki z lapa blyskowa w trybie priorytetu przyslony obiektywu. Chodzi o to ze migwka nie jest zsynchronizowana z lampa przy kazdej predkosci i moze nastapic czesciwoe zaciemnienie obrazu przez podnoszace sie badz opadajace lustru, gdyz w trybie preselekcji przeyslony uzytkownik dobiera wartos przyslony a aparat sam dobiera odpowiedni czas by uzyskac poprawne naswietlenie ekspozycji.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na marginesie - wszystkie te funkcje są ładnie opisane w instrukcji. Jeśli nie masz to ściągnij spod jednego z linków z przyklejonego wątku w dziale dSLR z forum.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów