Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: czy warto sie pozbywać?????

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Ja też do niedawna stałem przed dylematem "czy się pozbywać?" juz nie mam wątpliwości, żegnam się ze swoją analogową 5ką. za grosze pewnie, ale może chociaż na pierścienie macro wystarczy... a te się bardziej przydadzą niż piękna 5ka leżąca od ponad roku gdzieś głęboko w szafie... zostały mi z niej tysiące slajdów i do tych żywię sentyment, puszka to martwe narzędzie. A co do slajdów to uważam, że jedynie średni rormat dorówna jakością (albo przewyższy) współczesnym dobrym cyfrom. mały obrazek w publikacji przestaje się liczyć. skanowałem swoje slajdy z wyśmienitej stałoogniskowej optyki na Nikonie Coolscan 9000 i porównałem do cyfry. Wyniki są powtarzalne, dlatego warto się pozbywać...

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Ja bym się nie pozbywał, ew. zmienił na inne analogowe body.
    Teraz mam 350D i 500N i ostatnio częściej z analogiem zasuwam niż z cyfrą, szczególnie gdy w analogu siedzi dobra rolka B&W
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

no ja nie mowie ze jak ktoś ma sentyment do puszek to tak. ja też sprawdziłem czy mam - przez ponad rok nie dotykałem eos30 i poszła za śmieszne pieniądze. nie czekaj rok bo za złotówke sprzedasz do muzeum

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów