Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: czy warto sie pozbywać?????

micto
    Guest

Domyślnie czy warto sie pozbywać?????

Czy ma ktoś z was orietacje jaka jest wartości takiego zabytku jak eos 1000 fn z sigmą ???? Ostatnio uzbierałem "grosików" na nowe lustro ... 400d (myśle że to dobry wybór na poczatek), i nawet trochę zostało i chciałbym dołożyć do lepszego szkiełka ... ale wiadomo coś za coś ...dlatego pytam czy warto...
    Bedę wdzięczny za wszelkie sugestie, pzdr:grin:

Domyślnie

no jak z Sigma to co najmniej 2x tyle

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Za eosa 1000 z podstawowym obiektywem dostaniesz pewnie nie więcej niż 150 - 170 zł (no chyba że ta Sigma jest jakaś "lepsza"). Moim zdaniem nie warto się pozbywać, po pewnym czasie pstrykania cyfra możesz zatęsknić do kliszaka, a zwłaszcza do negatywów b&w.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

micto
    Guest

Domyślnie

Dzieki za dobrą radę, wartość sentymentalna tego modelu zdecydowanie wyżej wyceniam a poza tym zawsze sie przyda gdy cyfrzak zawiedzie ... nie wspominjąc już kunszcie b&w...

Dopiero zaczyna Awatar Marcin Kułak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak mówi ta strona, realnie nie dostaniesz za używanego więcej niż 200 zł...

W tym temacie mogę dodać jedynie to, że widziałem ostatnio promocję "Do body Nikon D200, dowolne body analogowe gratis"... To chyba pokazuje jakie podejście powoli zaczyna funkcjonować...

amir
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Kułak Zobacz posta
    W tym temacie mogę dodać jedynie to, że widziałem ostatnio promocję "Do body Nikon D200, dowolne body analogowe gratis"...
    A może być to Nikon F6?

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micto Zobacz posta
    czy warto sie pozbywać?????
    Nie wiem, jakie masz podejście do sprzętu, ale ja nie pozbyłem się jeszcze żadnego z dotychczas posiadanych. Wyjątkiem jest 300D, którego sprzedałem kupując 30D.
    Analogi (wszystkie) dzielnie stoją w gotowości do użycia - od Zenita (3 szt.) poczynając, przez Practice (2 szt.), Pentacona (1 szt.), na 300V kończąc. Raz na jakiś czas lubię wrócić do klasycznej fotografii (tak B&W, jak i color).
    Wszystko zależy od tego, czy owe ewentualne ~200,- zł. ma dla Ciebie duże znaczenie przy nowym zakupie...

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

zostaw sobie analoga, bo jak tak dalej pojdzie ( FF, BF i inne kwiatki)
    to za jakis czas bedziemy wracac do filmow
    przynajmniej ja nigdy z analogiem nie mialem tylu problemow co z cyfra
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja bym się akurat tego analoga pozbył. Jeśli będziesz robił tylko cyfrą, to po co Ci analog, a jeśli zatęsknisz do analoga, za niewiele większe pieniądze kupisz dużo lepsze body (np. EOS 50).

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Moim zdaniem zostaw sobie ten aparat. Wiele za niego nie dostaniesz, a wartość sentymentalna jest jak podejrzewam duża i nieprzeliczalna na gotówkę. Gdybym ja miał możliwość kupowania kolejnych "puszek" bez konieczności sprzedaży starych do dziś miałbym niezłą kolekcję. Niestety w moim przypadku zawsze była sytuacja typu: stare body + dokładka = nowy sprzęcik.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów