Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: [Lublin] Plenery?

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie [Lublin] Plenery?

Lubelacy, jutro w końcu są dobre warunki na plener. Jeśli komuś się zechce wstać i spotkać, to będe się kręcił o świcie po starówce ze statywem i sprzętem. Do ewentualnego zobaczenia.

Piszczał
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Znów starówka? O 7 rano? hm.... Te prognozy czasem się nie sprawdzają. Zależy ilu będzie chętnych to może się zjawie Raczej koło 6 rano chyba lepiej póki ciemno i są światła bo później to chyba słabo będzie. 7:30 niby wschód słońca czyli ta 6 rano to taka odpowiednia chyba.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Lublin

Domyślnie

z tego co widać ma być praktycznie bez zachmurzenia. MZ powinno się sprawdzić
    Ja zaparkuje około 6 rano na placu pod zamkiem.
    ale jeśli byliby chętni na coś innego niż starówka, to chętnie może być jakaś bystrzyca lub zalew
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja to tak prawde mówiąc jakiś Kazimierz czy coś niż Lublin wolał, no ale to kawałek i tak jakoś za szybko (chociaż w temacie o plenerach na 2007r. ktoś poruszał temat). Ale Lublin też ok. Bystrzyca - a które rejony? Bo Zalew to za każdym razem jak jestem to tam mało co jest do fotogafowania Dziewczyne to tam jakąś pofocić to można, ale żeby plener tam to chyba średnio. A faktem jest że w Lublinie to głównie starówka. Nam z nastierem to jeszcze zostało muzeum chyba bo w botaniku byliśmy na plenerze. Ale muzeum to oprócz chat to nie oferuje nic. Ruin zamków to raczej w okolicy mało więc też odpada chyba (Najbliżej Zawieprzyce - na typowy plener to tam slabo i jeszcze Jakubowice - trzeba zgode bo teren ogrodzony i strzeżony).

Miasto
    Lublin

Domyślnie

nie będę miał jutro zbyt dużo czasu, a chcę przestrzelić jakieś oświetlone słońcem bramy na starówce (może jakiś HDR przed wschodem) i w starym mieszku mam do dokończenia film, więc mi pozostanie starówka dla klimatu.

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

po sprawdzeniu aktualizacji pogody, widzę, że się pojawią chmury na niskim poziomie, choć przy wietrze z zachodu może być pewna luka.
    Starówka to chyba najbardziej uniwersalny temat bez względu na pogodę.
    Ostatnie, a zarazem moje pierwsze spotkanie z ludźmi z CB, było przy dość słabych warunkach oświetleniowych, nawet padał deszcz. Mieliśmy to powtórzyć o wcześniejszej porze, żeby pofocić przy sztucznym świetle, ale coś widze cisza.

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cisza bo sesja Czyli jak narazie 3 osoby chętne? ja, koyot i piszczal?

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Hmm ja chetnie bym sie pisal, ale wypadl mi wyjazd wczesna pora do w-wy i nie dam rady, szkoda, moze innym razem

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

A oto przykladowe fotki : Zalew Zemborzycki
    http://canon-board.info/showthread.php?t=18848

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

zajrzę poźniej zobaczyć jak się rozwinął wątek, może jeszcze jacyś chętni będą.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów