Lubelacy, jutro w końcu są dobre warunki na plener. Jeśli komuś się zechce wstać i spotkać, to będe się kręcił o świcie po starówce ze statywem i sprzętem. Do ewentualnego zobaczenia.
Piszczał
Lubelacy, jutro w końcu są dobre warunki na plener. Jeśli komuś się zechce wstać i spotkać, to będe się kręcił o świcie po starówce ze statywem i sprzętem. Do ewentualnego zobaczenia.
Piszczał
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
Znów starówka?O 7 rano? hm.... Te prognozy czasem się nie sprawdzają. Zależy ilu będzie chętnych to może się zjawie
Raczej koło 6 rano chyba lepiej póki ciemno i są światła bo później to chyba słabo będzie. 7:30 niby wschód słońca
czyli ta 6 rano to taka odpowiednia chyba.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
z tego co widać ma być praktycznie bez zachmurzenia. MZ powinno się sprawdzić
Ja zaparkuje około 6 rano na placu pod zamkiem.
ale jeśli byliby chętni na coś innego niż starówka, to chętnie może być jakaś bystrzyca lub zalew
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
Ja to tak prawde mówiąc jakiś Kazimierz czy coś niż Lublin wolał, no ale to kawałek i tak jakoś za szybko (chociaż w temacie o plenerach na 2007r. ktoś poruszał temat). Ale Lublin też ok. Bystrzyca - a które rejony? Bo Zalew to za każdym razem jak jestem to tam mało co jest do fotogafowaniaDziewczyne to tam jakąś pofocić to można, ale żeby plener tam to chyba średnio. A faktem jest że w Lublinie to głównie starówka. Nam z nastierem to jeszcze zostało muzeum chyba bo w botaniku byliśmy na plenerze. Ale muzeum to oprócz chat to nie oferuje nic. Ruin zamków to raczej w okolicy mało więc też odpada chyba (Najbliżej Zawieprzyce - na typowy plener to tam slabo i jeszcze Jakubowice - trzeba zgode bo teren ogrodzony i strzeżony).
nie będę miał jutro zbyt dużo czasu, a chcę przestrzelić jakieś oświetlone słońcem bramy na starówce (może jakiś HDR przed wschodem) i w starym mieszku mam do dokończenia film, więc mi pozostanie starówka dla klimatu.
po sprawdzeniu aktualizacji pogody, widzę, że się pojawią chmury na niskim poziomie, choć przy wietrze z zachodu może być pewna luka.
Starówka to chyba najbardziej uniwersalny temat bez względu na pogodę.
Ostatnie, a zarazem moje pierwsze spotkanie z ludźmi z CB, było przy dość słabych warunkach oświetleniowych, nawet padał deszcz. Mieliśmy to powtórzyć o wcześniejszej porze, żeby pofocić przy sztucznym świetle, ale coś widze cisza.
| mój sprzęt | galeria plfoto | galeria www |
Cisza bo sesjaCzyli jak narazie 3 osoby chętne? ja, koyot i piszczal?
Hmm ja chetnie bym sie pisal, ale wypadl mi wyjazd wczesna pora do w-wy i nie dam rady, szkoda, moze innym razem
A oto przykladowe fotki : Zalew Zemborzycki
http://canon-board.info/showthread.php?t=18848
zajrzę poźniej zobaczyć jak się rozwinął wątek, może jeszcze jacyś chętni będą.
| mój sprzęt | galeria plfoto | galeria www |