Używam Selphy CP-220, sprofilowaną przez kolegę Duty i papierów KP-108IP, jakość po sprofilowaniu jest fantastyczna!!!!:grin:
Używam Selphy CP-220, sprofilowaną przez kolegę Duty i papierów KP-108IP, jakość po sprofilowaniu jest fantastyczna!!!!:grin:
A nie ma takiej drukarki do formatu A4? Bo po ostatnich wizytach w 'labach' chyba zacznę sam robić. W jednym to na hasło "dajcie mi profil koloru do papieru błyszczącego" zrobili taaakie oczy![]()
![]()
i zaczeli tłumaczyć że nie mają, za to jest jeden taki pan którego akurat nie ma i on "na oko" robi korekcję każdego zdjęcia.
Ja wtedy też zrobiłem taaaaaakie oczy![]()
![]()
![]()
Olympus-P-440 ale kosztuje powyżej 2 kzł
To widać tak jest, nigdy nie przyszło mi do głowy żeby podpinać drukarkę bezpośrednio do aparatuZamieszczone przez Rpoto
![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Czy ktoś śledzi ceny eksploatacji takich urządzeń od dłuższego czasu? Chodzi mi o to, czy może krzywa spadku cen wskazuje, że niebawem druk temosublimacyjny w domciu stanie się tańszy od odbitki z labu??? No chyba, że już jest taniej?
MAm, używam, jakość jak labu, moim zdaniem jedynie minimalnie drukarka ohcładza kolory w stosunku do tego co widze na nmonitorze, wobec czego nalezy przed drukowaniem troche je podkręcić... ale ogólnie to bardzo fajna zabawa, a ceny papierów są po około 100 zł za 108 sztuk, czyli juz poniżej 1 zł za odbitkę. A zdjęcia mam takie jakie sam sobie ustawię czy wkkadruje![]()
70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG
Używam Selphy CP400 i papieru KP108IP. Jakosc jak z labu (fakt ze maly format) . Jestesly bardzo zadowoleni. Jak chesz zrobic cos szybo - 1wsza klasa. Druk nie jeszt szybki (kazdy kolor po kolei jest nakldany). Trwalosc zdjecia tez OK. po roku czasu wygladaja jak nowe
Porozumiałem się z Dutym, przysłał mi pliki do wydrukowania zawierające wiele różnokolorowych pól, wydrukowałem je zgodnie ze wskazówkami i przesłałem do niego. Wkrótce otrzymałem odpowiedni profil, którego odtąd używam przy drukowaniu zdjęć.
Do kalibracji drukarki używa się spektrofotometru, który jest drogi, nie opłacało mi się go kupować do Selphy, w której wystarczy raz zrobić profil, bo materiały eksploatacyjne i tak są Canona.
Szczegóły kalibracji tłumaczył już Duty i Janusz Body na forum![]()
A czy sa jakies drukarki termosublimacyjne, ktore drukuja np. w formacie 15x21? Bo 10x15 troche male...