Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: jaki film na spektakl teatru tańca?

Mieszany widok

romekk
    Guest

Domyślnie jaki film na spektakl teatru tańca?

Witam,
    za kilka dni będę miał okazję fotografować przedstawienie teatru tańca aparatem Canon 300.
    Światła nie będzie za wiele i tu pojawia się moje pytanie. Zastanawiam się jakiego filmu użyć. Chciałbym żeby to był film cz/b, ale o jakiej wartości ISo? Czy 400 wystarczy?
    W ofercie sklepów internetowych nie znalazłem filmu cz/b o ISO 800, a boję się że ISO 1600 popsuje zdjęcia (duże ziarno). Jaki film nadał by się (również kolorowy) do fotografii w teatrze (zaznaczam, że aktorzy będą w nieustannym ruchu, a nie ma możliwości użycia lampy błyskowej).

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

wez hp5+. nominalnie to iso400, ale robilem nawet na 3200 i wychodzilo znosnie (ale wtedy musisz w jakims forsownym wywolywaczu robic, najlepiej dd-x, ewentualnie microphen), zaloz na 400, zobacz jakie czasy Ci wyjda, dostosuj ISO wedle potrzeb.

kolorowy to chyba fuji x-tra 800. bardziej czulych osobiscie nie polecam (slabe dowiadczenia z konica 1600 i 3200..)
    Martin Gorczakowski

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romekk Zobacz posta
    Światła nie będzie za wiele i tu pojawia się moje pytanie. Zastanawiam się jakiego filmu użyć. Chciałbym żeby to był film cz/b, ale o jakiej wartości ISO? Czy 400 wystarczy
    Nie wystarczy
    W ofercie sklepów internetowych nie znalazłem filmu cz/b o ISO 800, a boję się że ISO 1600 popsuje zdjęcia (duże ziarno)
    Negatyw BW ISO 800 nie istnieje, tak twierdzi mój sprzedawca negatywów, a rozeznanie w rynku ma znakomite i ofertę bardzo obszerną. Pozostaje ISO 400 i forsowanie.
    Jaki film nadał by się (również kolorowy) do fotografii w teatrze (zaznaczam, że aktorzy będą w nieustannym ruchu, a nie ma możliwości użycia lampy błyskowej).
    Te które wymienił krwisty będą ok, ich dodatkową zaletą jest umiarkowana cena i duża dostępność.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja tam bym brał trixa.
    no ale trixa to biorę do wszystkiego ;]
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Julue
    Guest

Domyślnie

Jesli chcesz drobnego ziarna to sprobuj kodaka tmax'a 400 forsowanego w tmax'ie na 1600 lub nawet 3200 (400 forsowany na 3200 daje drobniejsze ziarno od tego o nominalnej czulosci 3200).

romekk
    Guest

Domyślnie

dziękuję za zainteresowanie wątkiem i wszystkie odpowiedzi,
    zdecyduję się chyba na Neopana 1600, mam nadzieję, że zdjęcia wyjdą znośnie

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ja też bym brał trixa!
    I na 1600 go albo i na 3200 (-:
    MZ Trix@1600 jest lepszy od neopana 1600, ale tego neopana to raz robiłem to się nie znam...

romekk
    Guest

Domyślnie

przepraszam wszystkich za zamieszanie w sprawie kliszy, ale udało mi się jednak fotografować cyfrakiem na przedstawieniu
    wyniki można zobaczyć tutaj http://www.przemo.a4.pl/foto/index.php?cat=6

Uprawnienia umieszczania postów