Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Wątek: Kancelaria Canon-em stoi ;)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Tylko skoro kancelaria zatrudnia na swoje potrzeby osobnego fotografa, to po co jeszcze uzbarajać w aparaty sekretarki?
    moze dlatego, ze zabieranie fotografa na kazdy wyjazd tez kosztuje. a sekretarka czy kto tam i tak jedzie i tak jedzie.

i nie mowie tu o porannych wypadach na rybki czy na grzybki. chocby i prezydenckim Lincolnem

Nie sądzę natomiast żeby w oficjalnych sytuacjach (lub ogólniej służbowych), kiedy i tak i tak zabiera się z sobą "swojego" fotografa istniała konieczność takiej "dyskrecji", żeby miał on używać małpki.
    nie jestem reporterem ale nazbyt czesto sam mam potrzebe zrobienia "po cichu" zdjecia, nawet osobie ktora jest z obiektywem otrzaskana i nawet w sytuacji kiedy bez zenady moge wyjsc i pstryknac. najpowszechniejszym powodem jest zwykla chec nie psucia autentycznosci chwili. nie mniej prozaicznym - niemoznosc wygodnego robienia zdjec DSLR-em "znad glowy" albo z perspektywy zaby. de facto, ten ostatni trik jest czesty u niektorych reporterow a nikt przy zdrowych zmyslach nie probowalbym marnowac takich klatek DSLR
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moze dlatego, ze zabieranie fotografa na kazdy wyjazd tez kosztuje.
    No właśnie tutaj trzeba by ustalić na jakich zasadach ów fotograf pracuje w tej kancelarii, bo to ma znaczenie, a skoro nie pracuje na swoim sprzęcie tylko na kancelaryjnym, to chyba o czymś to świadczy? (nie wiem, pytam, sam jestem ciekaw)

i nie mowie tu o porannych wypadach na rybki czy na grzybki. chocby i prezydenckim Lincolnem
    Oczywiście.. tego typu sytuacje także pomijam.

najpowszechniejszym powodem jest zwykla chec nie psucia autentycznosci chwili. nie mniej prozaicznym - niemoznosc wygodnego robienia zdjec DSLR-em "znad glowy" albo z perspektywy zaby. de facto, ten ostatni trik jest czesty u niektorych reporterow
    Z tą autentycznością chwili... od biedy można zrozumieć, choć osobiście mam opory, natomiast co do "żabiej perspektywy"... że niby kancelaryjny dokumentalista (no diabli wiedzą jak go nazwać, bo reporter to jednak zbyt szerokie pojęcie) ma szukać takich ujęć i jeszcze specjalnie do tego musi mieć drugi aparat??? Albo lepiej dwa
    Ostatnio edytowane przez APP ; 17-01-2007 o 23:59

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

2x5D i 1x1D?
    No właśnie... jaka różnica w typowych zastosowaniach "kancelaryjno-dokumentalnych" składnia do wydania 15kpln więcej na tą jedną sztukę 1D (o ile zakładamy, że w ogóle potrzebne są aż trzy aparaty)? Co tak ważnego w tym konkretnym zastosowaniu ma ten 1D, czego 5D nie ma?
    np. fps?

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Toż to ja mam bez mała tyle kasy w sprzęcie fotograficznym. A jestem tylko amatorem i to w dodatku fotografującym JEDYNIE dla własnej przyjemności. Gdzie mi tam do kancelarii Prezydenta.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    A po co właściwie rządowi fotoreporterzy?
    Pisalem juz na innej grupie.

Moj kolega byl takim fotografem tyle ze kancelarii premiera jak byl
    Marcinkiewicz i jeszcze troche J.Kaczynski. Tyle ze tam bylo skromniej bo
    dostal 1D (to ten pierwszy) 24-70L i 70-200L.
    On jako zatrudniony fotograf przez kancelarie moze byc i robic zdjecia
    ktorych nie zrobia inne sepy reporterskie - jak rozmawia przez tel. w swoim
    gabinecie, i tego typu sytuacje, zrobione przez fotografa, ktory moze byc w miejscach i chwilach niedostepnych dla innych. I zrobione dobrej jakosci sprzetem.

I co jest duzym plusem takie zdjecia sa wystawiane jak w innym agencjach foto tyle ze sa udostepniane za darmo, bo to jakby panstwowe. Wiekszosc zdjec robionych przez obcych fotografow pokazuje czysty dokument lub sytuacje ktore maja osmieszyc osobe. Dlatego robi sie to tez w druga strone jako poprawe wizerunku.

Dlaczego nasz Prezydent nie moze miec zdjec z dobrym wizerunkiem.

A RMF, widze ze zanurza sie w tym samym szambie w ktorym juz plywaja miedzy innymi Fakt czy Wyborcza.

No dobra, ktory z was juz do niego pisal, aby zapisal sie ma CB? ;-)
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 18-01-2007 o 14:04

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    (..)
    No, w końcu ktoś z sensem napisał. Śmiechy śmiechami (sam dołożyłem cegiełkę :-P) ale tak serio: taki sprzęt to IMHO dokładnie to, czego bym się spodziewał po serwisie foto kancelarii prezydenta sporego kraju w Europie Środkowej. No, z dokładnością do dyskusji 1DsmkII vs. 1Dmk2N itp.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja natomiast spodziewałbym się bardzo dobrych fotografii...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Ja natomiast spodziewałbym się bardzo dobrych fotografii...
    To swoją drogą Ale chyba nie o tym jest ten wątek?

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Typowo polskie te wypowiedzi tutaj, widac dlaczego ludzie tacy jak lepper dochodza u nas do wladzy. Kupno takiego sprzetu to jak najbardziej sluszne posuniecie, przeciez w malej gminie podwarszawskiej widzialem delegacje gminna dokumentujaca wydarzenia na terenie gminy Nikonem D70s. To moze w kancelarii prezydenta mieliby to robic ixusem? Albo mieliby zatrudniac zewnetrzne firmy, ktore robilyby na jednym zdjeciu kokosy? Co niektorzy wypowiadajacy sie tutaj powinni sie popukac w glowe.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin Zobacz posta
    (...) Co niektorzy wypowiadajacy sie tutaj powinni sie popukac w glowe.
    Ja to robię cały czas . I póki co wychodzi mi na to, że nadal zupełnie nie rozumiem po co oni to kupili ? I nie wystarczyłby im jeden aparat.
    Mam wrażenie że tu bardziej ludzi drażni efekt psychologiczny całej sprawy niż sam fakt tego zakupu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów