Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: Kancelaria Canon-em stoi ;)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    MMM: a jesteś tego przekonany?
    z początku ich agencja to byli reporterzy radiowi z cyfrówkami...
    Ok, to niech będzie że ci z RMFu mają kompakty. Popatrz w wiadomości w TV, ja tam widzę w większości 30D i 5D. Panowie z RMFu też się tam obracają to mogą zapytać kolegów czym robi się zdjęcia i ile to kosztuje. Elementarz dziennikarza to zapytać się o zdanie drugiej strony i eksperta. W tym przypadku naprawdę daleko nie było.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a to to inna sprawa.
    dlatego rmfu nie slucham.
    z zalozenia. ;]
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

po mojemu musieliby i tak wynajmować kogoś na praktycznie cały etat...
    a tak to chyba prościej zatrudnić niż komuś zlecić.
    No i fakt posiadania kogoś swojego który ciągle jest na miejscu jest nie do przecenienia.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

65tyś pln..
    poczekajmy co na ten temat powie rzecznik kancelarii prezydenata.
    może weekendami dorabia jako ślubny fotograf i dobry sprzęt mu się przyda.
    Pozdrawiam
    Slick

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

eeee w TVN nic nie mówili widać mają tam rozgarniętych ludzi

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta
    Nawet znalzlem to zamowienie w biuletynie zamowien publicznych, ale nieskopiowal mi sie link i zamknolem strone, a niechce mi sie tego drugi raz szukac.
    a mozesz sprecyzowac jakich fraz uzyles zeby ten przetarg znalesc ? bo ja jakos za nic nie moge :/ a z czystej ciekawosci popatrzylbym na warunki jakie tam byly okreslone
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony

Domyślnie

Notka faktycznie wygląda jakby pisał ją ktoś kto chce narobić szumu albo nie ma pojęcia o sprzęcie fotograficznym, ale mnie nurtują następujące rzeczy:

Że sprzęt ma być wysokiej klasy... ?
    OK (trudno żeby "rządowy" fotograf biegał z małpką albo aparatem z półki 400D, na tym szczeblu to nie wypada, kropka)

Że FF?
    OK (patrz poprzedni punkt... to przynajmniej w części ma być dokumentacja, na lata itd itp więc sprzęt musi mieć też trochę technologicznej przewagi)

2x5D i 1x1D?
    No właśnie... jaka różnica w typowych zastosowaniach "kancelaryjno-dokumentalnych" składnia do wydania 15kpln więcej na tą jedną sztukę 1D (o ile zakładamy, że w ogóle potrzebne są aż trzy aparaty)? Co tak ważnego w tym konkretnym zastosowaniu ma ten 1D, czego 5D nie ma? IMHO tutaj 15kpln w błoto). W liczbę aparatów nie wnikam, bo nie wiem jaka jest specyfika pracy takiego "kancelaryjnego" fotografa (fotografów?), dwa aparaty mogę sam wydedukować (drugi jako rezerwa lub dla drugiego fotografa jeśli jeden z jakiegoś powodu nie da rady sam obsłużyć imprezy).

Jakieś aparaty kompaktowe do tego były?
    No i tu kolejne "komu i po co?". Bo przecież reporter nie będzie się tym bawił.. tutaj to wygląda na zabawki.. nawet jeśli sekretarki.. czy choćby sam szef chcą robić samodzielnie zdjęcia pamiątkowe (bo raczej nie do archiwum czy prasy) nawet tylko z wyjazdów i spotkań SŁUŻBOWYCH, to powinni mieć od tego swoje własne prywatne aparaty. IMHO kolejny nieuzasadniony wydatek nawet jeśli te aparaty były częścią jakiegoś upustu.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 17-01-2007 o 23:14

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Jakieś aparaty kompaktowe do tego były?
    No i tu kolejne "komu i po co?". Bo przecież reporter nie będzie się tym bawił.. tutaj to wygląda na zabawki..
    akurat czlowieka ktory zarabia na zdjeciach g.... obchodzi czy to czym robi wyglada obciachowo, jesli uzyskiwane rezultaty wystarczaja do publikacji.
    a gdzie jak gdzie, ale wlasnie w fotografii reporterskiej dyskrecja ma czesciej wieksze znaczenie niz jakosc per-pixel.

a jesli aparat jest dla sekretarek to tym lepiej. to ma sluzyc do robienia zdjec, nie kontemplowania guzikologii. jesli dziewczyny nie sa otrzaskane z elektronika, to lepiej zeby mialy point&shoot niz nabite guzikami lustro.
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a jesli aparat jest dla sekretarek to tym lepiej. to ma sluzyc do robienia zdjec, nie kontemplowania guzikologii. jesli dziewczyny nie sa otrzaskane z elektronika, to lepiej zeby mialy point&shoot niz nabite guzikami lustro.
    Tylko skoro kancelaria zatrudnia na swoje potrzeby osobnego fotografa, to po co jeszcze uzbarajać w aparaty sekretarki? To własnie w takich punktach należy doszukiwać się oszczędności. Oczywiście scenariusz z nieszczęsnymi sekretarkami to tylko jedna z hipotez, respect dla pań sekretarek w kancelarii

Co do reportera.. no właśnie.. czy słowo "reporter" odpowiada charakterowi pracy fotografa z kancelarii? Bo trochę chyba spudłowałem z tym "reporterem" w poprzedniej wypowiedzi - to się jednak za bardzo z prasą kojarzy, a tam rzeczywiśćie wymagania techniczne często są mniejsze. Nie sądzę natomiast żeby w oficjalnych sytuacjach (lub ogólniej służbowych), kiedy i tak i tak zabiera się z sobą "swojego" fotografa istniała konieczność takiej "dyskrecji", żeby miał on używać małpki. A jeśli są spotkania które POWINNO się dokumentować, ale nie wypada zabrać swojego fotografa, to IMHO i wyciąganie przez prezydenta małpki też będzie nie na miejscu, choć już z zasady - skoro POWINNO, to i obecność fotografa z jego wielkim niedyskretnym aparatem będzie na miejscu. Mogę być oczywiście w błędzie, jeśli ktoś ma z tym jakieś doświadczenie (ja nie mam) niech naprostuje sprawę.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 17-01-2007 o 23:35

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Odnoszę wrażenie że najlepiej jakby focili smieną albo zenitem ,jeździli taksówkami albo zdezolowanym polonezem , ochraniał ich góral z ciupagą i mieli zamiast garniturów połatane swetry

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów