Ciekawe czy jednym z obiektywów jest jakieś długie tele do zdjęć kacz..... no ptaków ;-)
Ciekawe czy jednym z obiektywów jest jakieś długie tele do zdjęć kacz..... no ptaków ;-)
Wydaje mi sie, ze kurd... tfu, prezydent nie bedzie tym focil. Jakos nie wyglada na czlowieka, ktory moglby uniesc 1Ds z powiedzmy 70-200/2.8IS i Speedlightem
Edit:
Ciekawe kiedy kot Jaroslawa pojawi sie na plfoto![]()
Ten pan, ani żaden z jego, równie dobrze wyposażonych, skośnookich kolegów też nie wyglądał :-D
Może myśleli, że większa matryca = większy prezydent
Ja powiem tak, moze i to bezsensowne wydawanie kasy, ale jest to jak by nie bylo jednostka panstwowa. A tam kazdy grosik jest rozliczany, dlatego oglasza sie przetargi. W przetargach nie podaje sie ani marki, ani rodzaju kakretnego modelu i czeka sie na oferty. Przetargi dla jednostek rzadowych oglasza sie na kwote powyzej wartosci 6000 Euro w przeliczeniu na zlotowki. Czyli jakies 23 tys zlotych. Pewnie Canon wygral u tak sobie zroibl przody.
A moim zdaniem to nie jest bezsensowne wydawanie kasy.
W kancelarii prezydenta jest zatrudniony fotogaf (o ile nie dwoch) ktory dokumentuje WSZYSTKO co tam się dzieje. Wbrew pozorom to nie taka lekka robota.
Ciężko by miał 300d i kita.
"Gigantyczna rozdzielczość matryc"? - Może jest i duża, największa, ale "gigantyczna" to już jest określenie czysto propagandowe.
To samo ceny. Te tysiace podane tak do szerokiej wiadowmości muszą budzić grozę przeciętnego sharowanego podatkami obywatela. Tylko na tym forum ludzie wiedzą, że takie są normalne ceny. Ale szeroki efekt propagandowy murowany!
Prezydent kupił świetny sprzęt! Tym samym oszczędził w dłuższej perspektywie pieniądze, które ktoś inny mógł wydać na troche tańsze buble. Ogladałem fotki ze stron obu Kaczek i są doskonałe.
Wracając do rozdzielczości, to który inny aparat dostępny na rynku (poza 1Ds, ew. 5d) może oddać równie dobrze twarze uczestników zdjecia grupowego na powiedzmy setkę osób na trawniku za pałacem? No chyba, że propagandziści z rmf uznają, że twarze są nieważne na zdjęciach politycznych?
Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby Prezydent kupował trabanty...