masz rację ewg... a mnie poraziła informacja że 5D i 1 Ds mkII to aparaty typowo studyjne... jakis nonsens... przeciez to sa aparaty typowo reporterskie..... studyjny to jest hassle H2d za 70 tysięcy złotych bez obiektywu a może ledwo ze standartem... niestety MUSZĘ od ponad tygodnia słuchać RMF FM (robię sesję żarcia w restauracji która ma podpisane umowy) i powiem wam - nie da się tego gówna słuchać.... 10 utworów w kółko, debilni prowadzący i radio tak płytkie jak brodzik dla dzieci..... i szczerze mówiąc te "rewelacje" o aparatach to jakaś bzdura.... a co mają robić zdjęcia 20d a może 30d a może jeszcze z kitem? przecież to jest jak by nie było głowa państwa (a że sama głowa to inna sprawa)
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Zapewne zrobili to pod wpływem "What the Duck"
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
zgadzam sie, ze to beznadziejne radio, a wiec i informacja o zakupie sprzetu zostala tak podana. ja slyszalem ten ,,nius'' w towarzystwie kilkunastu osob, zupelnie niezwiazanych z fotografia, i kazdy z nich zlapal sie za glowe i stwierdzila, ze teraz to dopiero panstwo bedzie mialo dziure budzetowa! no bo kazdy przeciez wie, ze dobry aparat (czyli malpka) kosztuje do 2k pln, a tutaj takie wydatki? kupili sprzet rodzinie czy co? tym ludziom nawet do glowy nie dociera, ile mozna wydac na sprzet foto, wiec taka informacja jest naprawde sensacyjna
zaloze sie, ze dzis jeszcze w tabloidowym TVN to sie powtorzy :P niestety
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
jeśli chodzi o samą treść newsa, to chyba został on tak podany przez jakąś agencję prasową... bo w radiu zet brzmiał praktyczine tak samo...
moja galeria: http://www.lubke.pl
Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
Raynox DCR-250 (makro)
co nie zmienia faktu, że RMF do debilna stacja....
jesli chodzi o sprzęt to faktycznie dla przeciętnego zjadacza chleba i masła wydatek 64 tysi na sprzęt to dużo.... a najlepszymi jedynkami DSami robią przecież wzięci fotoreporteży Polscy...
jest też druga strona medalu.... kaczorki przecież lubią się pokazywać z jak nalepszej strony a co jak nie najlepsze aparaty moga im to zagwarantować.... nie? sam gdtbym pracował w kancelarii jako fotograf ucieszyłbym isę z faktu, że robię najlepszym sprzętem.... przecież ten mały starszy łysiejacy fotograf prezydenta robił jakimś nikonem.... ble
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
nie no... nie robmy sobie jaj z przetargow. kilka lat temu sam bylem wspolautorem specyfikacji w przetargu na kompy, gdzie bardzo chcielismy akurat mobo Asusa A7V133. kto zna rynek ten wie, ze plyty glowne roznych producentow pod wzgledem technologicznym sa podobne.
i co, myslicie ze nie dalo sie? specyfikacja byla taka, ze wszyscy uczestnicy przetargu domyslili sie o co chodzi, a Ci ktorzy mieli z tym problemy po prostu do nas dzwonili i pytali co ma byc![]()
hehe nie no pewnie ze sie da. Oglasza sie przetargi ograniczone, badz kokursy dopuszczeniem, sposobow jest multum,ale fak jest taki ze niewolno podac marki zadnej, ani w zaden koakretny sposob podac co doklanie ma byc esli chodzi o firme i model, zamawiajacego porduktu