Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 117

Wątek: THUNDERBIRDS wystąpią w Polsce

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie THUNDERBIRDS wystąpią w Polsce

WE WTOREK 26.06.2007 THUNDERBIRDS WYSTĄPIĄ W 31. BAZIE LOTNICZEJ w Krzesinach! - szable w dłoń ! grzechem byłoby to przepuścić

Bywalec Awatar Sibil
    Miasto
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

Hmmm.. wtorek to trochę taki dziwny termin.. no ale fajnie, zobaczymy
    20d I T17-50mm f2,8 I C50mm f1,8 I C70-200mm f2,8 L I VS 600R I 679B I
    Yessphoto, obiektywnie

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Wiemy wiemy Ja mam w planach ta imprezke, choc to dopiero za pol roku.

http://www.thunderbirds.acc.af.mil/
    http://www.31blot.com/31blot.php

Słynny zespół akrobacyjny amerykańskich sił powietrznych wystąpi w Krzesinach
    Thunderbirds to absolutna światowa czołówka w akrobacjach lotniczych. Zespół powstał 54 lata temu w bazie lotniczej w Luke w Arizonie i od tego czasu wystąpił w ponad 4 tys. pokazów lotniczych na całym świecie. Od ponad 20 lat piloci Thunderbirds latają na samolotach F-16, które od niedawna służą także naszym pilotom w Krzesinach.

Już za kilka miesięcy grupę zobaczymy w Poznaniu. Na jej oficjalnej stronie internetowej w kalendarzu występów pod datą 26 czerwca znajdują się już Krzesiny. Tego dnia 31 Baza Lotnicza będzie obchodzić swoje święto, podczas którego zorganizuje piknik lotniczy. - To dla nas wielkie przedsięwzięcie, które traktujemy jako przymiarkę do organizacji w Poznaniu Air Show, o co ciągle zabiegamy - mówi Sławomir Orłowski, rzecznik bazy.

Do Krzesin przyleci osiem amerykańskich F-16. Sześć maszyn prezentuje akrobacje, dwie pozostałe to rezerwa. - Pokazy potrwają dwa razy po 45 minut z dwu, lub trzygodzinną przerwą, w trakcie której planujemy inne atrakcje dla poznaniaków - ujawnia Orłowski. W grę wchodzą m.in. pokazy polskich zespołów akrobacyjnych.

W Krzesinach już rozpoczęły się przygotowania do czerwcowego pikniku. W drugiej połowie stycznia Amerykanie przylecą tam bowiem na rozpoznanie. Potem do ostrej pracy zabierze się dowództwo naszych sił powietrznych, bo w przypadku tak dużej imprezy konieczne są uzgodnienia na najwyższym wojskowym szczeblu.

Thunderbirds niezbyt często występują w Europie. W tym roku zamierzają się pojawić na Starym Kontynencie tylko osiem razy (m.in. we Francji, Rumunii i Bułgarii). W Polsce byli dotąd tylko raz - w 1991 r. Swoje umiejętności prezentowali wówczas w dęblińskiej "Szkole Orląt".

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly Zobacz posta
    WE WTOREK 26.06.2007 THUNDERBIRDS WYSTĄPIĄ W 31. BAZIE LOTNICZEJ w Krzesinach! - szable w dłoń ! grzechem byłoby to przepuścić
    Szukam transportu 8)

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

ja tez prawdopodobnie bede tam o ile nic sie nie zmieni przez ten czas
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A propos koncertów , wybieram się na AEROSMITH do naszych zachodnich sąsiadów, ma ktoś doświadczenie jeśli chodzi o tamtejsze wymogi dotyczące wnoszenia sprzętu foto ? W USA ledwo wniosłem kompakta slima...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A propos koncertów , wybieram się na AEROSMITH do naszych zachodnich sąsiadów, ma ktoś doświadczenie jeśli chodzi o tamtejsze wymogi dotyczące wnoszenia sprzętu foto ? W USA ledwo wniosłem kompakta slima...
    No, no Cichy - mam nadzieję że nie pomyliłeś występu zespołu akrobacyjnego F-16 z występami koncertowymi zespołów muzyczno śpiewaczych

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly Zobacz posta
    WE WTOREK 26.06.2007 THUNDERBIRDS WYSTĄPIĄ...
    @up
    No cóż, każdemu mogło się pomylić
    system EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

O kuka, myślałem, że to jakaś kapela

Kurde, w końcu "Thunderbirds wystąpią" było dość jednoznaczne, a koncerty na lotniskach to żadna nowość w naszym dziwnym kraju
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Kurde, w końcu "Thunderbirds wystąpią" było dość jednoznaczne, a koncerty na lotniskach to żadna nowość w naszym dziwnym kraju
    A i nazwa jakoś tak się rockowo kojarzy ;-)

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów