Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 28-70 f2,8 do 20D co najlepsze zamiast L Canona??

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 28-70 f2,8 do 20D co najlepsze zamiast L Canona??

Panowie, mam pytanie, co będzie najlepsze ze szkla o stałym świetle 2,8 28-70 mm do 20D Canona
    Nie pytam o serię L Canona bo to poza moimi mozliwościami finansowymi. Pytam o Sigme, Tamrona, który model tych obiektywów jest najlepszy? Co będzie na pewno działało z 20D?
    Chcę kupić coś na allegro za około 1500 -1600 zł
    Czy któras z tych firm produkuje już obiektywy wspomagające pomiar odległości przy błysku dla Canona ??

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Tamron 28-75mm f/2,8 XR LD Aspherical (IF) Macro

poszukaj w archiwum juz wiele razy o nim pisalismy
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Tamron

Ok, przeanalizowałem sprawe i zdaje się że Tamron 28-75 f2,8 LD XR, Sigmy nawet się nie umywaja do niego a Tokina też wypada słabiej.
    Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Tamron

Cytat Zamieszczone przez TomekD
    Ok, przeanalizowałem sprawe i zdaje się że Tamron 28-75 f2,8 LD XR, Sigmy nawet się nie umywaja do niego a Tokina też wypada słabiej.
    Pozdrawiam
    Btw na podforum Sprzedam masz go wlasnie za 1380zl a nie 1500-1600 jak na Allegro 8)

Jeden minus tego Tamrona z 20D - E-TTL II prawie na pewno nie bedzie dzialal , zaopatrz sie rowniez w Canona 50 1.8 z ktorym bedzie dzialal 8)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie :)

Dzieki dzieki mam tą 50 kupiłem kiedyś razem z EOSem 30, własnie sie zastanawiałem nad tym ETTL II, trudno się mówi.... W sumie Tamron powinien sie postarać i dostosować nawet z obecnie produkowanymi modelami do nowego standardu. Nie jest to na pewno wielka zmiana w układzie lelektronicznym.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Jeden minus tego Tamrona z 20D - E-TTL II prawie na pewno nie bedzie dzialal , zaopatrz sie rowniez w Canona 50 1.8 z ktorym bedzie dzialal 8)
    Tak, tak, nie ma to jak dobre rady moderatora Viteza...
    Z 50/1.8 NA PEWNO nie będzie działał E-TTL II.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no własnie, z czym będzie działał ?? Pewnie narazie tylko z EFSami ? Czy z kitowym szkłem będzie działał?

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no własnie, z czym będzie działał ?? Pewnie narazie tylko z EFSami ? Czy z kitowym szkłem będzie działał?
    Generalnie możesz przyjać że OK są wzystkie szkła USM mające FTM. 50/1.8 oczywiscie nie bedzie działał. Pełna lista w linku http://www.bobatkins.com/photography/eosfaq/ettl2.html

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Jeden minus tego Tamrona z 20D - E-TTL II prawie na pewno nie bedzie dzialal
    Nie "prawie".

[ Dodano: 23-01-2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Pełna lista w linku
    Widze, ze na liscie jest rowniez EF 1200/5.6L... fantastycznie ;-) Brak wspolpracy tego szkla z E-TTL II to bylaby porazka ;-)

Domyślnie

Rzucam trochę nie w temacie. Właśnie jestem po pierwszych zdjęciach nowym 17-40 L którym zastąpiłem tokinę 193 19-35 - REWELACJA. Porównywalna jakość obrazu pod względem ostrości z 50 mm. Naprawdę baaaardzo godny polecenia. Ja swojego 10d kalibrowałem do 50 mm i z tą L ką działa równie dokładnie. Raz jeszcze polecam.
    Analog i cyfra

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów