Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: AF w Canon 50mm 1:1.8 nedza..

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    .. czy moga one wpływac na jakość zdjęć? bo nie chce mi dsie już uzerać ze sklepem o wymiane...
    Wątpliwe abyś dostrzegł je na zdjęciach, mój 28-105 ma dość sporo pyłków między soczewkami i jakoś nie mogę się ich dopatrzeć na produkowanych obrazach. Jeśli jednak problem ten nie daje Ci spokoju (co zrozumiałe, nowe szkło powinno być czyste) to zrób kilka fotek testowych w różnych warunkach oświetleniowych na różnych przysłonach i będziesz wiedzieć na 100%
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dziadek_W Zobacz posta
    Kupilem chwalona stałke 50 1.8 i mam spory klopot z AF w tym obiektywie. Owszem, bardzo ladnie rysuje ale uzyskanie AF jest katorga. KIT bije w tym temacie te stalke na glowe. Mam pytanie, czy inni uzytkownicy tego szkla tez maja problemy z szybkim lub jakimkolwiek uzyskaniem ostrości? Obiektyw wspolpracuje z 350D. Inne obiektywy bedace w moim posiadaniu ostrza szybko i bez klopotow.
    A o jakie problemy z AF w EF50 kolega pyta?
    Czy chodzi o dokładność, czy też o powtarzalność, a może BF lub FF?
    A tak swojądrogą, nie zauważyliście dużych wahań nastrojów na forum?
    Najpierw wszyscy zachwycali się tym obiektywam, teraz narzekają. Wcześniej były też zachwyty nad niektórymi tamronami, nad 20D, potem narzekania.

Jeśli pytanie brzmi "czy inni uzytkownicy tego szkla tez maja problemy z szybkim lub jakimkolwiek uzyskaniem ostrości?" to odpowiadam:
    Mam 350D, mam EF50 1,8II i większych problemów z nim nie mam. Oczywiście wiem, że szybsze i dokładniejsze działenie ma silnik USM. Wiem również, że przy robieniu z ręki zdjęć obiektów z niewielkiej odległości i f1,8 łatwo jest wypaść z GO (bo przy AI SERVO obiektyw może nie nadążyć). Jeśli Twoj obiektyw ma kłopoty ze złapaniem ostrości przy w miarę normalnych warunkach oświetleniowych (np. wielokrotnie "szuka" ostrości i w końcu jej nie znajduje), to uważam, że obiektyw jest uszkodzony. Proponuję wizytę w serwise.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów