fakt :-D
To w takim razie ja bym się zabrał do czyszczenia bebechów skoro wyświetla kolory źle również bez karty. Przy okazji można sobie nieźle podrasować obraz. Zwłaszcza ostrość i czerń.
...No dobra, przyznaję nie mam pojęcia o co tam chodzi.![]()
fakt :-D
To w takim razie ja bym się zabrał do czyszczenia bebechów skoro wyświetla kolory źle również bez karty. Przy okazji można sobie nieźle podrasować obraz. Zwłaszcza ostrość i czerń.
...No dobra, przyznaję nie mam pojęcia o co tam chodzi.![]()
To ja w ramach ciekawostki dodam:
kilka lat temu spalił mi się komputer (nie pamiętam już co się stało, ale padło dosłownie wszystko). W gniazdach PCI znajdowały się modem 56K i tuner TV. Oczywiście po zdarzeniu były martwe jak gwoździe w drzwiach. Po ok 2 latach - podczas porządków w szafie - podłączyłem je, żeby sprawdzić czy na 100% mam je wyrzucić. Zmartwychwstały!
Tuner TV po dziś dzień jest w 100% sprawny.
![]()
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
Miałem podobne problemy z brdzo starą Belineą i dwoma CTX-ami VL 700. Za każdym razem była to awaria kabla sygnałowego, w którym uszkadzały się żyły, zaraz przy monitorze (od zbyt mocnego zagięcia, monitory stały pod samą ścianą i kable były mocno wygięte, w kierunku wąskiej szpary pomiędzy ścianą i blatem biurka). Awaria objawiała się przy przesunięciu monitora, trąceniu biurka etc. Idąc tym tropem może to też być uszkodzenie gniazda sygnałowego na karcie, bo w kontekście przesyłania składowych sygnału, będzie to analogiczne uszkodzenie.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
gniazdo nie jest uszkodzone bo monitor wyświetla tak bez karty (wyświetlał), a monitor ma duuuużo luzu od ściany![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
no i znowu jest wszystko na zielono...![]()
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
lol...ale solidne bum w okolice kineskopu od góry i wszystko w normie![]()
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
ale teraz już nie działa![]()
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Może gdzieś w monitorze masz tzw. zimny lut - musiałbyś go rozkręcić i samemu miernikiem sprawdzić wszystkie luty czy nie ma przerwy
jakieś D + sporo zapału