Proponuję obejrzeć galerię z poniższego linku. Zdjęcia wykonane w/w obiektywem.
http://www.pbase.com/avito/december_2004&page=all
Proponuję obejrzeć galerię z poniższego linku. Zdjęcia wykonane w/w obiektywem.
http://www.pbase.com/avito/december_2004&page=all
Mozliwe, że w ciagu kilku najblizszych dni bede sprzedawal ten obiektyw (stan bdb, z osłoną, pudełkiem i dekielkami).
Hmm.. właśnie... Ile warto za to szkło zapłacić? Też myślałem nad tym jako uzupełnienie kita. Rozumiem, że wszystko zależy od jego stanu itp, ale nie mam nigdzie porównania a allegro raczej nie jest wyrocznią.
mceyk...a za ile złociszy byś się z nim rozstał?
Vasco myslisz ? 17-70 to kwota rzedu 1600zł ... cięzko bedzie![]()
W ramach ciekawostki: sesje studyjne do materialow marketingowych UMBRO sa robione w Krakowie na zestawie 5D i 28-105 F/3.5-4.5 USM. (Pilkarze Wisly i inni 'firmowi'). Portrety, zdjecia w ruchu, przewrotki, sztuczny deszcz, te sprawy. Nie pamietam nazwy agencji, ale same zdjecia sa publikowane w reklamach w roznych wydawnictwach LUB czasopismach
I jakos sobie ten zestaw (5D+28-105) radzi.
O tej sigmie pisalem tu i owdzie - bo wg mnie jest warta (co najmniej) swojej ceny. Zwlaszcza, ze mozna je miec za 1260 pln w >d-photo<.
Mam ten obiektyw od kwietnia ub. r. i szczerze moge polecic. Co prawda od 3 tygodni nie zdejmuje 24-105, ale to 17-70 sobie przytrzymam.
Ostatnio edytowane przez zOOn ; 18-01-2007 o 01:26
5D
Ja mam obydwa. 28-105 uzywalem przez kilka lat z eos-em 33 i byl to moj ulubiony obiektyw do czasu jak kupilem tamrona 17-35:razz:
Przyznam sie ze nie testowalem go z cyfra, z gory przyjalem ze nie bedzie to nic specjalnego i kupilem sigme, ale widze ze sporo osob z powodzeniem go uzywa.
A sigma - coz, gdyby tylko nie krecila pierscieniem ostrosci albo miala HSM to by byla idealna dla mnieKupilem ja za jedyne 165 funtow, nowke ale niestety z 'miedzynarodowa gwarancja' na angielskim ebay-u, czyli niewiele wiecej niz za kita
![]()
Ja już pisałem i powtórzę.
U mnie z cyframi 28-105 USM spisywał się bardzo dobrze.
Sprzedałem ze względu na zakres ogniskowych - dolnych
28 dla mnie to za wąsko
A ja mam także małe pytanko odnośnie 28-105 3.5-4.5 w wersji II
Mam okazje go kupić jako uzupełnienie dziurki między zakresem 40 a 70 z małą nawiązką zarówno w góre jak i dół - oczywiście decyzję podejmę po testach - jesli będzie dobrze zachowywać się z moim body.
Jednakże chciałbym zasięgnąć opini czy warto za te szkło wydać 800 zł - tyle sobie osoba za niego woła... obiektyw jest zadbany, nie posiada właściwie żadnych skaz, otarć, zarysowań, wersja Japońska - o ile napis na obietywie faktycznie świadczy o miejscu produkcji.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź.
Pucha i słoki
Nowy to ponad tysiąc. Sam musisz skalkulować. Za 800 niespecjalnie masz alternatywę z pewnym AF i niezłą jakością. Moim zdaniem warto się potargować. Ja sprzedawałem wersję I za 600. Dzisiaj żałuję, że się go pozbyłem. Za te pieniądze warto było go sobie zostawić jako uzupełnienie.