Używanego MK II można kupić 80-100 zł taniej, ale jeśli jest w idealnym stanie, z pewnego źródła, z możliwością przetestowania to moim zdaniem warto.
Używanego MK II można kupić 80-100 zł taniej, ale jeśli jest w idealnym stanie, z pewnego źródła, z możliwością przetestowania to moim zdaniem warto.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Są trzy obiektywy
28-105/3.5-4.5 USM Mk I oraz Mk II
28-105/4-5.6
28-105/4-5.6 USM
Ten pierwszy ma i USM i wewnętrzne ogniskowanie, drugi i trzeci to KIT-y, zdaje się od 30/33.
Tylko mk I jest ciężej znaleźć. A i tak jestem zmuszony do szukania po necie, bo w Trójmieście jakoś o giełdzie foto nie słyszałem
A tak na marginesie, zastanawiam sie nad 50 1.8 i 28-105 i nie mogę się jakoś zdecydować, chociaż skłaniam sie bardziej w stronę 28-105.
Mam oba. 50-tka znacznie ostrzejsza, lepsza kolorystyka, bokeh, itd. Ale jak potrzebujesz zmienić ogniskową, to niestety...
Musisz sam zdecydować, czego bardziej potrzebujesz...
ewentualnie wziąć 50-tke na próbę, jak stwierdzisz, ze brak ci zooma, sprzedasz i kupisz 28-105.
Ja właśnie Chcę sprzedać swojego 28-105 MK I. Są opinie żę jest lepiej wykonany on MK II. Ze względu na to żę ten pierwszy jest Japoński. Nie mam zdania nie używałem II. W każdym razie chcę zmienić na Tamrona 28-75. Jest w dobrym stanie ogłolnie jestem zadowolony ale tak jak napisałem napaliłem się Tamiego a w sumie to zakresy są podobne bo potem mam jeszcze 75-300. Kupiłem go za 680 zł i myślę że jest wart swojej ceny. Jak coś to napisz czy cię intesuje.
Ostatnio edytowane przez lukasz_mar ; 10-03-2007 o 23:05 Powód: pomyłka
Ja mam wersję drugą - też jest Made in Japan.