Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Najtańsze analogowe lustro?

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co ma 30 (33) czego nie ma 50?
    system EOS

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Co ma 30 (33) czego nie ma 50?
    Chamską spawarkę w miejsce czerwonego oświetlacza AF

A tu więcej (dodatkowo w zestawieniu z "5")
    http://canon-board.info/showpost.php...05&postcount=6
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 19-01-2007 o 15:05
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

sax
    Guest

Domyślnie

avic, myślę że niekoniecznie poszukujesz najtańszej lustrzanki. Z pierwszej wypowiedzi wynika, że potrzebny Ci praktyczny sprzęt do kieszeni ....na imprę, basen albo narty. Fajny cyfrowy kompakcik z dobrą optyką. Tego nie wstydzą się nawet "grubasy" tego świata. Tani analog będzie jedynie tani, ale wciąż gabarytowo wielki, nieporęczny i w torbie z zestawem innych szkieł.
    Jednakże pomysł zakupu analoga (niekoniecznie najtańszego), jest moim zdaniem jaknajbardziej trafiony.
    W dobie cyfrowego szału, warto mieć w szafie porządnego analoga, do robienia przemyślanych fot, ...za kilka/kilkanaście lat dobre prace z negatywu będą miały wzięcie.
    To tak, jakbyś dzisiaj pokazywał komuś stykówki ze szklanych płytek , hicior.
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sax Zobacz posta
    avic, myślę że niekoniecznie poszukujesz najtańszej lustrzanki. Z pierwszej wypowiedzi wynika, że potrzebny Ci praktyczny sprzęt do kieszeni ....na imprę, basen albo narty. (...)Tani analog będzie jedynie tani, ale wciąż gabarytowo wielki, nieporęczny i w torbie z zestawem innych szkieł.
    Co do wielkości i gabarytów... Myśle, że wielkość 300setki bym przebolał, a "zestaw innych szkieł" -tego nie uważam tego za problem, ponieważ wiem, że w 80% użytkowania byłaby przypięta 50tka, która jest lekka i mała, a kiedy bym wiedział, że będę focił coś ważnego to i tak torba z 300D i szkłami byłaby w użytku.

"Cyfrowy kompakcik z dobrą optyką..." Nom, fajnie, jeśli mi ktoś zasponsoruje to wezmę Na basen, na narty... czyli coś uszczelnianego, tudzież o wmocnionej konstrukcji- więc z 1 tysiączkiem PLN (wliczając kartę, aku itp) musiałbym się rozstać, a to ma być rozwiązanie mocno low-endowe...
    Nadal myśle... tani cyfrak(nieuszczelniany) czy jednak to lusterko... i coraz bliższy jestem analogowej lustrzance... ale czas mnie nie goni

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Miał być sprzęt mały i praktyczny... eosy 50 i 30/33 do takich malych nie należą małe są stare manualne lustrzanki, ale tu z kolei inny bagnet iaf brak... a może w stronę przyzwoitego kompaktu w stylu olympusa mju? miałem przyjemność fotografować tym cudem, malutkie, w sam raz do kieszeni (ze 4x mniejsze niz stosunkowo mały eos300+50mm), ponoć dobra optyka 35/2,8, manuala i lustra w środku brak... ale nie można mieć wszystkiego

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Od kilku lat bawię się zestawem EOS 300 + Tamron 28-105.Optycznie nie mam zastrzeżeń (obiektyw lepszy od dowolnego kita http://canon-board.info/images/smilies/icon_razz.gif ) a cena http://canon-board.info/images/smilies/icon_lol.gif .Za te pieniadze chyba nic lepszego się nie znajdzie.

Coś już napisał
    Miasto
    Zduńska Wola/Wwa

Domyślnie

witam
    mam takie pytanko od roku bawię się cyfrakiem A610 sporo fot wykonanych ale jak by wydaje mi sie ze to jeszcze nie to
    patrzę na te modele wymienione we wątku i są w całkiem rozsądnych cenach zastanawiam się tylko ile taki w miarę najtańszy zestaw głownie makro i jakieś rodzinne portrety coś by mnie wyniosło
    jeśli macie jakieś typy byłbym bardzo wdzięczny oczywiści jak najtańszy ale z jakąś tam jakości
    pozdrawiam
    nie zakładałem nowego wątka bo chyba nie trzebabyło

zapomniałem dodać ze nigdy nie miałem styku z lustrem
    Ostatnio edytowane przez vesper ; 28-01-2007 o 22:06

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avic Zobacz posta
    czy może tanie analogowe lustro?
    Chyba słusznie wybrałem to drugie
    Zajrzyj do dzialu "sprzedam"