Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Najtańsze analogowe lustro?

Widok wątkowy

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avic Zobacz posta
    To musi być lustro z AF i musi być Canona, bo mam już parę szkiełek. Co do wygody, to jest kwestią ważna, ale nie najważniejsza.. Robiłem zdjęcia 500N i faktycznie nie jest takwygodny jak 300D z gripem, ale jakoś to przeżyje...jeśli pomyśle ile zrobie zdjęć tym aparatem to komfort użytkowanie naprawde nie jest priorytetem...
    Nie wiem czy 300setka jest lepsza pod względem wygody od 500.
    Jest trochę wygodniejsza. Możesz też dokupić taki śmieszny niby-grip (dokręcany plastikowy uchwyt z wbudowanym rozkładanym mini-statywem stołowym). Nowy w fotojokerze kosztuje chyba trzy czy cztery dychy.
    Kolejne 2 kwestie w tym temacie:
    Co powiecie na to? http://www.allegro.pl/item157362089_...0mm_1_2_8.html
    aparat ponoć lepszy od 300/500, ale chodzi mi też o szkło. Czy można je będzie przechipować, coby i z cyfrą działało? Bo z tego co się orientuje to chyba zadziała tylko na min przysłonie... a nie ukrywam, że takie cuś by mi się przydało, bo nie mam jasnego standardowego zooma..
    To szkło nie działa z cyfrą i jest raczej takie sobie, więc nie wiem czy warto zmieniać mu chip. Cena zestawu jest do przyjęcia, ale okazją bym tego nie nazwał (chyba że wyrwiesz za kwotę startową)
    No i kwestia nr II... Jak pisałem robiłem cz-b zdjęcia analogiem 500N, ale tylko kiedy to nie ja płaciłem za materiały... Czy kupując te filmy z allegro np 10szt za 50zł (kolorowe) i późniejszym zeskanowaniu i konwersji do cz-b uzyskam podobne efekty? Bo w porównaniu co filmów kolorowych cz-b jest znacznie mniej i są znacznie droższe...
    Nie. Lepiej zaopatrzyć się w negatyw Kodak Profoto 400 BW do procesu C-41. Wywołać je możesz w każdym labie. Na allegro kosztują 9 - 10 zł za rolkę.

EDIT: Negatywów za piątkę to w ogóle należy unikać, 95% z nich nie nadaje się do niczego.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 19-01-2007 o 01:19
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów