Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: ...zakup eLek...

The z00m
    Guest

Domyślnie ...zakup eLek...

Czytam od jakiegoś czasu canon-board.info. Nie pamiętam niestety nicka osoby, która powszechnie jest ceniona na tym sidzie za wzorową realizację zamówień na sprzęt Canon'a po atrakcyjnych cenach. Proszę userów na naprowadzenie mnie na kontakt z tą osobą.

Proszę również o ewentualne skorygowanie mojego wyboru.

Obecnie przesiadam się na Canona z Olympusa, ale chcę to zrobić na spokojnie. Dlatego chcę zacząć od kupna kilku obiektywów Canon’a i dopiero po ich zakupie dokonać zakupu puszki. Wiąże się to również z oczekiwanymi premierami nowych puszek Canon’a.

Czy poniższe obiektywy będą prawidłowo współpracować szczególnie z ff? Mam pewne obawy co do Canon EF 16-35mm/f 2,8 L USM. Nie zdecydowałem również czy zrezygnuję z cropa. Dostrzegam również jego zalety dlatego chciałbym kupić szkła dobrze współpracujące zarówno z cropem jak i ff. Zakres to inna kwestia.

Szkła, jakie wybrałem:
    Canon EF 35mm/f 1,4 L USM
    Canon EF 135mm/f 2,0 L USM
    Canon EF 300mm/f 4,0 L IS USM (zastanawiam się nad 400mm/5,6 L USM na
    wypadek jakbym jednak zdecydował się na ff)

Canon EF 16-35mm/f 2,8 L USM
    Canon EF 24-70mm/f 2,8 L USM
    Canon EF 70-200mm/f 2,8 L IS

Zdecydowałem się na Canona tylko i wyłącznie ze względu na stabilność jego systemu. Piszę to by zapobiec ewentualnemu szydzeniu z Olympusa. Jedynym powodem przesiadki jest brak info od Olympusa co do nowych puszek oraz co za tym idzie przyszłości systemu. Nie zaryzykuję kolejnych kilkunastu tysiaków nie mając pewności czy będę miał możliwość podpięcia świetnych ZUIKO do godnego nich korpusu.

Pozdrawiam…
    Ostatnio edytowane przez The z00m ; 16-01-2007 o 14:30

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

ja mysle iż ta lista to raczej pobozne zyczenia każdego z nas a nie cos co mozna by korygowac

jesli Cie stac(bo to ładnych kilkadziesiąt tyś. zł) na to bierz w ciemno to co wypisałęs, a sam później ocenisz co z tego power play'a ktorego tu zaprezentowałes przyda Ci sie w rzeczywistosci
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Ja również proszę o kontakt do osoby od sprzętu Canona ....

The z00m
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ja mysle iż ta lista to raczej pobozne zyczenia każdego z nas a nie cos co mozna by korygowac

jesli Cie stac(bo to ładnych kilkadziesiąt tyś. zł) na to bierz w ciemno to co wypisałęs, a sam później ocenisz co z tego power play'a ktorego tu zaprezentowałes przyda Ci sie w rzeczywistosci
    O kasę pracując na zachodzie mniej się martwię niż obecnie o to czy będzie następca E-1 czy też nie. Szkła będę kupował w trzech turach. Pierwsze trzy, kolejne dwa oraz powszechnie chwalony Canon EF 70-200mm/f 2,8 L IS :-)

No, gdzie ten człek poczciwy...

Dopiero zaczyna Awatar HA!SO
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The z00m Zobacz posta
    O kasę pracując na zachodzie mniej się martwię

No, gdzie ten człek poczciwy...
    A nie lepiej kupić w okolicy miejsca w którym pracujesz??? Szukasz TIP,a, żeby w Polsce kupić to co mógłbyś przytargać sam - myślę, że przy całym zestawie jeden obiektyw wyszedłby gratis

Domyślnie

Mysle, ze rozsadna opcja moze byc bilet do USA i krotka podroz
    Polskie ceny z VAT sa znacznie wyzsze od amerykanskich
    1D i obiektywy Canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Czy nie chodzi o Coronado?

The z00m
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Czy nie chodzi o Coronado?
    Nie wiem. Kurna zacznę czytać tematy od nowa bo widzę, że się człek sam nie ujawni.

Cytat Zamieszczone przez HA!SO Zobacz posta
    A nie lepiej kupić w okolicy miejsca w którym pracujesz??? Szukasz TIP,a, żeby w Polsce kupić to co mógłbyś przytargać sam - myślę, że przy całym zestawie jeden obiektyw wyszedłby gratis
    W Irlandii? Nie dość, że tu niczego nie ma to ceny z kosmosu. W Anglii ceny również masakryczne. Tylko w Anglii ludzie mogą ciągnąć sprzęt z Hong Kongu bez cła. Ryzyko, ale ceny super.
    Ostatnio edytowane przez The z00m ; 17-01-2007 o 02:56

Dopiero zaczyna Awatar HA!SO
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The z00m Zobacz posta
    W Irlandii? Nie dość, że tu niczego nie ma to ceny z kosmosu. W Anglii ceny również masakryczne.
    Wiesz, ja nigdy tam nie byłem i nie widziałem osobiście - sugeruje się informacjami np z takiego postu

Jak dla mnie to ceny w Anglii nie wyglądają źle.

The z00m
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HA!SO Zobacz posta
    Wiesz, ja nigdy tam nie byłem i nie widziałem osobiście - sugeruje się informacjami np z takiego postu

Jak dla mnie to ceny w Anglii nie wyglądają źle.
    W Irlandii lepiej nie szukać sprzętu. Znalazłem tylko jeden dobrze zaopatrzony sklep internetowy z cenami masakrycznie wysokimi.

Skontaktuję się z osobą z podanego przez Ciebie topicu. Dzięki...
    Ostatnio edytowane przez The z00m ; 17-01-2007 o 12:40

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów