Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: CANON A300/A60 CONTRA PENTAGRAM 434

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgda
    Panowie a jak fachowo oceniacie zdjęcia wykonane "pentagram vs nicon"
    Nie te forum? :P

szfak
    Guest

Domyślnie

fachowcem nie jestem totez nie do mnie to pytanie ale wtrace swoje trzy grosze .... pentagram ma chyba klopoty z kolorami... wystarczy spojrzec na fotki komorki, auta i tych roslinek, gdzie sie podzial kolor bialy (tudziez szary i pochodne)? jakosc tez lepsza tych z nikona... petagramowskie fotki wygladaja jak ze skanera a nie z cyfraka... to tylko moje czysto subiektywne odczucia i jesli komus sie one podobaja to pewnie sa ladne.. dla tego kogos.. wszak mawial ktos ze piekno lezy w oku patrzacego... i ja sie zgadzam an awet jestem przeciw albo lepiej.. wstrzymuje sie od glosu.. kolega z lawy zaglosuje tak jak ja bo go nie ma... troche sie rozpedzilem...

============================EOF=================== ========

znafca
    Guest

Domyślnie

Forum jest jak najbardziej na miejscu(to do Viteza)W końcu autor wspomniał w temacie o Canonie a300 oraz a60 a że chce je porównać akurat z Pentagramem Photon 434 to tym bardziej zasługuje na brawa.Bo ostatnio ten kompakcik dostaje mase wyróznien i rzeczywiscie niektórzy mniej doswiadczeni klienci moga gosobie kupic.Jednak nie bedzie to niestety dobry wybór.Co prawda ostatnio dostał w "DigiCam" wyróznienie ale ma on sporo wad...Przypomne jeszcze ze firma Pentagram do tej pory specjalizowala sie w sprzecie komputerowym na naszym rynku.No ale do rzeczy ..nie warto kupowac Photona 434 bo :
    - opoznienie migawni wynosi 0,3 sekundy..nie jest to dużo jak na taki aparat ale sporo żeby coś nam "umkneło " z kadru
    - fotografie robione przy świetle mieszanym wpadaja w ciepla kolorystykę a balans bieli niestety nie potrafi nam tutaj zbytio pomóc przy redukcji np. czerwonego kolorku
    - niestety wyraznie zauważalna jest dystorsja beczkowata
    -winietowanie też(zaciemnienia w rocahc zdjęć)
    - kolory są słabo nasycone
    na usprawiedliwienie powiem jedno...Od aparatów tej klasy nie ma co oczekiwać supernaturalnego oddania kolorów skóry,ultra-ostro rysującej optyki.Nie wezmiemy tez tego aparatu na reportaż,ale...nie wydamy na niego kroci Słowem dobry stosunek jakości do ceny,dla typowego fotoamatora.
    P.S Jeśli macie konkretne pytania co do tego modelu to piszcie na mojego maila!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez znafca
    Forum jest jak najbardziej na miejscu(to do Viteza)W końcu autor wspomniał w temacie o Canonie a300 oraz a60 a że chce je porównać akurat z Pentagramem Photon 434 to tym bardziej zasługuje na brawa
    Kolega chcial porownac Pentagram vs Nikon i do tego porownania odnosila sie moja wypowiedz ze "nie te forum" , bo porownanie Pentagram vs A60 czy A300 to jak najbardziej te forum.

znafca
    Guest

Domyślnie

Podejrzewam że autorowi chodziło o aparat Nikon Coolpix 2200.W gruncie rzeczy nie taki zly aparacik jak za taką cenę(999zł.)Posiada dużo ustawień manualnych jak za tą cenę.Jednak ma też 2 główne wady - w przypadku zdjęć pod światło widoczne są bliki
    - lampa błyskowa mimo że rozswietla całą płaszczyzne równomiernie,zdjęcia wykonane przy jej użyciu są trochę zbt mocno wypalone
    Pozatym to naprawde dobry aparat!POLECAM!
    P.S Jeżeli ktoś bedzie miał ochotę dowiedziec sie o tym modelu czegoś więcej niech pisze na mojego maila.Mam mase informacji na jego temat.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów