Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Jaki dSLR robi najlepszej jakości zdjęcia?

Mieszany widok

Domyślnie

OK, w takim razi stawiam pytanie jeszcze raz:

Uwaga do wszystkich: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy ktoś z Was widział gdzieś w necie TEST różnych korpusów z tym samym obiektywem niezależnego producenta. Tak żeby można było porównać zdjęcia testowe????

P.S

tylko prosił bym, jeżeli nie widziałeś takiego testu to nie pisz proszę że nie widziałeś

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silwe Zobacz posta
    tylko prosił bym, jeżeli nie widziałeś takiego testu to nie pisz proszę że nie widziałeś
    Nie widziałem

Słuchaj.. takich testów nie trzeba gdzieś widzieć, żeby zauważyć, który aparat jak się zachowuje. A juz na pewno nie z tym samym szkłem.

Chesz najlepszej jakości, dobrze zrozumiałem? To jak chcesz porównać np. d2h z 5d? Co chcesz tam podłączyć? Tamrona? To chcesz jakości, czy czego? Bo się trochę pogubiłem..
    Jarek

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

To pytanie tego wątku jest wg mnie w stylu "który samochód się najlepiej prowadzi"? Czy jest na takie pytanie jedna odpowiedź? Wg mnie nie.... Jeden jeździ szybko, drugi wolno, jeden potrzebuje vana, bo ma 220cm, drugi woli mały, aby nie musiał siedzieć na poduszce...
    Tak samo jest z aparatami i jakością zdjęć przez nie robionych. Jeden używa iso 50, a drugi koncerty na iso 3200... Jednemu podobają się ciepłe kolory, drugiemu zimne, a trzeci robi tylko b/w... itp. itd. Jakość jest pojęciem subiektywnym, którego nie da się pomierzyć i stwierdzić w którym body ta wielkość jest najwyższa...
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Uprawnienia umieszczania postów