Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: zamykanie oczu

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Heh, castingowy standard. Czasem trzeba pstryknąć 10 razy a i tak to nic nie daje. Wtedy się robi lekko poruszone, ale bez błysku
    Niektórzy ludzie po prostu tak mają...

BTW, ostatnio laska wygrała casting do sesji reklamowej (foto), ale przy robieniu fotek testowych na recall'u okazało się, że na wszystkich ma oczy zamknięte więc ją zdyskwalifikowali - ze strachu, że na sesji też tak będzie :-)

PS. Jest oczywiście różnica pomiędzy lampami studyjnymi z softami, a fleszem z małpki.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a ja myslę że u ciebie to sprawa przedbłysku - spróbuj może raz na 1 raz na drugą kurtynę..??sam się nad tym zastanawiam, bo czasem są osoby które notorycznie zamykają oczy

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    są osoby które notorycznie zamykają oczy
    po błysku czekają na grzmot ;-)
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Miasto
    obecnie Hatyai, Tajlandia

Domyślnie oczy

ja tam zawsze w studiu, przy pstrykaniu zdjęć modelkom, gdy jeszcze nie było cyfrowej fotografii, trzymałem się zasady, że zdjęcie dziewczynie dużo mrugającej pstryka się na ułamek sekundy po tym, gdy ona zamknie oczy...
    ...bo podwójnie to raczej rzadko się mruga, a jeśli tak, to należy zauważyć to wcześniej i analogicznie - pstrykać po dubeltowym mrugnięciu... proste?
    Panie Boże, pozwól mi być takim fotografem, za jakiego uważa mnie mój pies... (to taka modyfikacja z "człowiekiem")

Dopiero zaczyna Awatar blue7
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie

idz pocwiczyc na strzelnicę!! jak postrzelasz troche z karabinka to będziesz później miał i pewniejszą rękę i zamykanie oczu nie będzie dla Ciebie problemem.. oczywiście jest to dosyć daleko idące rozwiązanie ale jakże skuteczne ...

pozdrawiam
    ||||| blue7 |||||
    Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria
    ..feel the love - don't give it a name..

Domyślnie

A może użyć starego triku? Człowiek jak mówi to nie mruga - to sławne "cheese" nie jest wzięte z kosmosu .
    Podpatrzyłem u fachowców, którzy fotografują ludzi na oficjalnych imprezach (np. stu gości na schodach - i żaden nie ma zamkniętych oczu).

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów