Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 10d + laptop

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie 10d + laptop

Witam.Czy jest możliwość podłączenia 10 d do laptopa?Chodzi mianowicie o to aby podczas robienia zdjęć koputer był podłączony pod aparat,a zdjęcie zrobione aparatem pojawiało się w komputerze.Jest to pewnie kwestia okablowania i programu,czy ktoś wie jak się to robi?

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

Oczywiście, wraz z aparatem dostałeś program RemoteCapture i właśnie on umożliwia sterowanie aparatem z komputera. Kadrować musisz aparatem, ale już wyzwalać migawkę możesz z komputera, a chyba o to Ci chodziło. Acha możesz pominąć zapis na karcie, tzn zdjęcie pojawia się tylko w komputerze.
    pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: 10d + laptop

Cytat Zamieszczone przez kedar6890
    czy ktoś wie jak się to robi?
    Z aparatem dostales dwie instrukcje - jedna do aparatu, druga do software. Przeczytaj ta druga .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Z aparatem dostales dwie instrukcje - jedna do aparatu, druga do software. Przeczytaj ta druga .
    innymi slowy: RTFM
    tylko w duzo bardziej dyplomatycznym i eleganckim ujeciu
    www albo tez flickr

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk

innymi slowy: RTFM
    tylko w duzo bardziej dyplomatycznym i eleganckim ujeciu
    OT:
    Ciekawe kiedy mi i innym sie znudzi.
    Bo tak na oko patrzac to co najmniej 60% pytan tu czy gdzie indziej zadawanych typu "jak to zrobic" ma odpowiedz wlasnie w instrukcji.
    Co najgorsze - ten % zdaje sie rosnac
    A na 90% pytan "gdzie znalezc instrukcje" odpowiedz brzmi - google .
    Dysgooglia i dysinstrukcja sie szerzy

Miasto
    Reading

Domyślnie

Vitez -> trzeba wpisać do regulaminu punkt:

Zanim zadasz pytanie, przeczytaj instrukcję; help; pogooglaj.

...a z czego wynika zadawanie pytań, na które odpowiedź można znaleść w np. instrukcji, albo w helpie, ze zwykłego lenistwa, niechęci do czytania czegokolwiek itd, itp.

to znak naszych czasów
    pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cychol
    Vitez -> trzeba wpisać do regulaminu punkt:

Zanim zadasz pytanie, przeczytaj instrukcję; help; pogooglaj.
    Bez jaj, nie bedziemy umieszczac w regulaminie podstawowych zasad inteligencji - zanim zadasz pytanie - sprawdz czy ktos juz na nie nie udzielil odpowiedzi 8)

Chociaz znam jedno forum, w ktorego regulaminie znajduje sie ten link 8) :
    http://rtfm.killfile.pl/

Miasto
    Reading

Domyślnie

ja znam parę forów gdzie dobrze by wpisać ten link do regulaminu
    pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

Vitez jak zwykle sie czepia.Może i zadaje głupie pytanie, a może nie mam instrukcji do canona.Po prostu pytam, bo chce się czegoś dowiedzieć.JAC niedawno rzucił temat: studio fotograficzne-czy są chętni.Kiedy czytałem wasze rozmówki chciało mi się śmiać.Głupie pytania,jescze głupsze odpowiedzi.Dla mnie jest oczywiste jakie są potrzebne lampy, jaka powinna być wysokość studia,jaką sie maluje farbą ściany,a jką sufit.Chętnie odpowiadałem na wasze pytania.Może rzeczywiście zamiast pytać lepiej wpisać hasło na google, i nie słuchąć narzekań starych fachowców.PA[/quote]

Miasto
    Reading

Domyślnie

Vitez jak zwykle sie czepia.Może i zadaje głupie pytanie, a może nie mam instrukcji do canona.Po prostu pytam, bo chce się czegoś dowiedzieć.
    Po pierwsze: Odpowiedź dostałeś w pierwszym poscie po pytaniu. To że nie masz instrukcji to w niczym Cię nie tłumaczy bo na początku forum w którym piszesz jest przyklejony temat Instrukcje D30,D60,300D,10D,20D a tam masz instrukcje i to po polsku. Jeżeli jeszcze nie masz to sciągnij - warto. Fakt, że nie ma tam instrukcji od oprogramowania, ale skoro masz programy, to do każdego jest "help"

No i cała reszta wątku nie dotyczy Ciebie, a jest to zwykły OT (i nie bierz go do siebie, ale instrukcje i helpy czytaj )

JAC niedawno rzucił temat: studio fotograficzne-czy są chętni.Kiedy czytałem wasze rozmówki chciało mi się śmiać.Głupie pytania,jescze głupsze odpowiedzi.Dla mnie jest oczywiste jakie są potrzebne lampy, jaka powinna być wysokość studia,jaką sie maluje farbą ściany,a jką sufit.Chętnie odpowiadałem na wasze pytania.Może rzeczywiście zamiast pytać lepiej wpisać hasło na google, i nie słuchąć narzekań starych fachowców.PA
    No to, to jest straszna różnica, Ty zapytałeś o coś z wiedzy podstawowej. Natomiast oświetlenie studia fotograficznego to wiedza zaawansowana i aby była użyteczna musi być poparta doświadczeniem. Co prawda ja tego wątku nie śledziłem (na razie nie stać mnie na studio ) ale mam nadzieję, że zgodnie z tym co piszesz, udzielałeś rzeczowych i mądrych rad
    pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów