Kalendarz Nikona faktycznie fajny
30 zł to raczej nie wiele jeśli każdy miałby znaleźć w nim kilka swoich zdjęć. Ale 30zł to raczej dużo na tylko "cydze" zdjęcia!
Nie wiem czy mnie rozumiecie - jeśli przecięty Kowalski (przepraszam Kowalskich) będzie mógł zobaczyć w takim kalendarzu SWOJE zdjęcia to z pewnością zamówi przynajmniej 1 sztukę! A może nawet będzie się chciał pochwalić znajomym, rodzinie, kumplom w pracy i kupi 2 - 3 sztuki?
Zdaję sobie sprawę że nie można liczyć na druk w drukarni ale jako odbitki - dlaczego nie?????
Tutaj http://www.allegro.pl/item285849420_...je_fotki_.html mamy przykład kalendarza 30x40 cm i za 39zł! (tekst na końcu aukcji!) A sądzę że przy pewnym zgraniu i umówieniu że potrzebujemy zrobić 6500 odbitek taki lab może jeszcze zmniejszyć cenę!
Wiadomo - będzie 150 sztuk jakiegoś Super zdjęcia, 120 mniej super 100 jakiegoś dobrego i mnóstwo pojedyńczych, ale to jest zamówienie kolosalne dla takiego zakładu i też na tym ZAROBI!
- projektujemy układ kalendarza (tło, układ dni itd)
- wysyłamy zdjęcia na serwer
- każdy wybiera dla siebie dowolny zestaw ze wszystkich fotografii (oczywiście autor i tytuł muszą być na fotce)
- powstaje swego rodzaju ranking zdjęć
- ZAMAWIAMY wszystkie wybrane odbitki w jakimś zakładzie
- ktoś segreguje według zamówień i rozsyła (to mamy opanowane patrząc na smycze i identyfikatory)
- I MAMY KALENDARZ!
I co NAJWAŻNIEJSZE - każdy taki jaki chcial!!!!!!!
-za troche powwyżej 30 złotych!! - ja biorę 3 sztuki :-D
Na drukarniach się nie znam ale wydaje mi się że zdjęcie w dobrej rozdzielczości na dobrej maszynie lepiej wyjdzie niz druk? - mylę się???
KMV10 a ile Cię kosztował kalendarz?