Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Ciemne plamki na zdjęciach!!!

Bywalec
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Bywalec

Domyślnie

kurna moderator wywala moje zdjęcie!!!! co jest? AAAA niech mu ziemią lekką będzie onephoto jest beeee.
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    kurna moderator wywala moje zdjęcie!!!! co jest? AAAA niech mu ziemią lekką będzie onephoto jest beeee.
    Nie znam zasad onetphoto, ale wydaje mi się, że to nie jest imagehosting
    spróbuj wrzucić na imageshack, nikt Ci go stamtąd nie powinien wywalić:
    www.imageshack.us
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    Nie ma o czym gadać - ewidentnie syfki na matrycy.
    Zaczynamy od dmuchanka! Do apteki - grucha i do dzieła!
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Też tak miałem. Zaraz po kupieniu 400d wyłączyłem domyślny odkurzacz, żeby najpierw sprawdzić jak sobie poradzi bez niego. Nie musiałem dlugo czekać. Jakiś nowy obiektyw i już pierwsze plamki. Nie mam gruchy więc włączyłem odkurzacz i więcej plamek już nie zobaczyłem. - Tyle ode mnie na temat "kontrowersyjnego" EOS Integrated Cleaning System. :-)

ps Wiem że wątek dotyczy 350d, ale plamki są te same!

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Używając obiektywu typu 75-300 musisz nastawić się na czyszczenie raz na jakiś czas matrycy. Po prostu podczas zoomowania obiektyw zasysa z powietrzem drobiny kurzu, które mogą dotrzeć do matrycy. Ale nie przejmuj się tym tylko fotografuj! Czyszczenie z pyłków nie jest żadnym problemem. Zatłuszczona matryca to dopiero dramat. Ja używam głównie tokiny ATX (patrz podpis). Ten obiektyw ma taką konstrukcję, że po nakręceniu filtru, obiektyw tworzy zamkniętą puszkę wolną od ryzyka zanieczyszczenia.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Dopiero zaczyna Awatar hroopek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Halo halo Mietku...

No a jak jest syf a nie kurz na matrycy to czym "szlifowac" ?
    Czuła jest, więc nie mam pomysłu.
    Co wy na to?

Hilfen.
    Duża Puszka Canon i wszystkie niezbędne klamoty...hmmm i kiedys miałem Trabanta...sedan...

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Poczytaj archiwum i przy okazaji wyprobuj funkcje szukaj na formu. Czyszczenie matrycy haslo dla podpowiedzi ;/

Zdrowko

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Sporo osób z tego forum czyści bawełnianymi patyczkami do uszu, w tym również właściciele o wiele droższych niż 350D sprzętów Pamiętaj że nie czyścisz matrycy tylko kawałek szkła który ją osłania - a teraz pomyśl, jak absurdalnie brzmi ryzyko zarysowania szkła włókienkami bawełny - przestaje to wyglądać tak strasznie
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów