Strona 14 z 23 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Coś już napisał

Domyślnie

A ja mam takie jeszcze pytanie do Kolegów. Mam Tamiego od niedawna i zastanawiam się czy jest z nim wszytko w porządku.
    Zrobiłem dwa zdjęcia - jedno na przesłonie 2.8 a drugi na 32.
    Czy wg Was nie ma w niem "żadnych błędów" ?
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Załączyłeś zmniejszone zdjęci i nic sie nie da o nich powiedzieć. Umieść gdzieś na serwerze wycinki albo oryginały i podaj linki na forum. Moja rada nie rób linijek i przeglądaj zdjęć w 100% ja juz przez to przeszedłem. Jeśli wadę zobaczysz na wynikowych zdjęciach na WWW lub papierze fotograficznym to wtedy należy interweniować. Chyba ?
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Coś już napisał
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Premislaus Zobacz posta
    Jak dla mnie wszystko jest w porządku.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Coś już napisał Awatar iblip
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Premislaus: weź pod uwagę, że zazwyczaj na skrajnych przysłonach jakość zdjęć nie jest najlepsza ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobre to szkło?
    Oceń na przysłonach 4, 5.6, 8. Jak często zamierzasz robić fotki na przysłonie 32 ?

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

A ja mam takie jeszcze pytanie do Kolegów. Mam Tamiego od niedawna i zastanawiam się czy jest z nim wszytko w porządku.
    Zrobiłem dwa zdjęcia - jedno na przesłonie 2.8 a drugi na 32.
    Czy wg Was nie ma w niem "żadnych błędów" ?
    Ale widać że tematyka świąteczna się już zakradła, a może to jakaś krypto reklama zniczy
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jazzman Zobacz posta
    Co do wspominanej Foto-techniki miałem z nimi do czynienia i nie mam zamiaru więcej. Zakup statywu, brak faktury i jakiegokolwiek dowodu zakupu mimo, że zaznaczałem, że nie chcę problemów z dowodem zakupu (faktura) i upewniłem się czy aby na pewno fakturę dostanę. Przesyłka przyszła ze sporym poślizgiem czasowym, dowodu zakupu brak.
    Na której aukcji kupowałeś obiektyw ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Jakoś cicho na tym wątku od jakiegoć czasu, a mi się właśnie T 17-50 sypnął, dokładnie 2 tygodnie po upływie ważności gwarancji i muszę się udać do jakiegoś zakładu w Warszawie. Z każdą stroną wątku bladłem coraz bardziej ;-) i nie wiem gdzie najpierw uderzyć. Czy ktoś korzystał w końcu z usług p. Bykowskiego na Czerniakowskiej (tam mi najłatwiej dotrzeć)? Jeśli tak prosiłbym o opinię.
    I jeszcze pytanie: czy w Al. Armii Ludowej (między metrem Politechnika i Marszałkowską) dalej działa punkt naprawy sprzętu foto, a jeśli tak czy jest godny polecenia?
    Siem de i kilka obiektyvoof

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Dokładnie, mój też padł ~2tyg. po gwarancji. Robienie zdjęć powyżej ~35mm powoduje Error99. Zacina się przysłona w obiektywie. Pomaga jedynie wyjęcie aku i ponowne włożenie. Szkoda, bo szkło zacne. Aha, i jeszcze jeden niuans - plastikowy pierścień przylegający z przodu do soczewki odpadł. Jest ogromny luz na elemencie, na który mocuje się tulipanek. Pod tym pierścieniem jest "pierścień ", który przesuwając niweluje ten luz, ale po czasie znów się pojawia (odkręca się) i zaczyna gibać przednią soczewą. Oczywiście ma to wpływ na zdjęcia. A wspominałem, że patrząc do środka od przodu, front soczewki w części ruchomej i tył przedniej nieruchomej wyglądają tak, jakby te soczewki miały ze sobą kontakt i wzajemnie obcierały przy zoomowaniu?. Żeby nie było, Tamron ten świetnie rysuje w stosunku do jego ceny, jednak coś za coś
    Dodam jeszcze, że szkło nie było oszczędzane. Zdarzało się zalanie, praca w niskich i w wysokich temperaturach, pył, uderzenia. I tak długo wytrzymał
    Ostatnio edytowane przez chyrus ; 25-06-2008 o 18:13

Strona 14 z 23 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów