Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Początki nałogu

Domyślnie

Wydrukuj KARTKĘ BEZPIECZEŃSTWA

A tak na poważnie to strasznie współczuję. Pogadaj z kolesiem, że interesuje Cię naprawa do 300 PLN i albo robi albo nie. I postrasz go, że jak coś spie*** w sprzęcie to go pozwiesz do sądu bo masz znajomego prawnika, który uwielbia się procesować z serwisantami. Zastrasz go
    Mordo Ty moja !

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Nie no, dosłownie nie wiem co robić. Ze szkłem (bo to jedyne moje) obchodzę się jak z jajkiem, a tutaj się dowiaduję takie rzeczy. Dla pewności: tak to mój obiektyw bo koleś twierdzi, że innego Tamrona teraz tam nie ma.
    Jeszcze się okaże (TFU!!!!!! ), że go dostanę bez filterka UV, bo na świstku zgłoszeniowym pisze 'wyposażenie': 2 dekle. Teraz dopiero zauważyłem.
    Jak tak będzie to lepiej mnie trzymajcie

BTW, chciałem tylko wstępnie zrobić eksperytyzę bo wiadomo - chciałem sprawdzić czy się będzie opłacać to naprawiać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    u Cichego doplacilem za dodatkowa dwuletnia gwarancje 150 pln ;]
    calosc wyniosla mnie 1520 pln

potwierdzam, tyle koszt u mnie z gwarancja 4 lata

PS.Wlasciwie kosztowala,wlasnie dostalem mail od dystrybutora. Teraz koszt szkla z gwarancja 4 lata bedzie wynosil 1599 zl.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 16-10-2007 o 15:30
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    potwierdzam, tyle koszt u mnie z gwarancja 4 lata

PS.Wlasciwie kosztowala,wlasnie dostalem mail od dystrybutora. Teraz koszt szkla z gwarancja 4 lata bedzie wynosil 1599 zl.
    Zgadza się już teraz. Mnie zaśpiewali w Foto-Technika 200 zeta i trzeba będzie zgrzytnąć zębami i im zapłacić.
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Nagle wszystkim mowę odjęło? Nikt nie potrafi nic doradzić w nieszczęściu?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Spróbuj może zrobić jak poleca ryszard_ochódzki. Jeżeli nie grzebałeś, jak twierdzisz w Tamim to nie powinno Ci nic grozić, chyba że ktoś coś bez Twojej wiedzy utytłał i nie chce się przyznać. Może być jeszcze że to nie Twój Tamron, choć twierdzą że innego nie mają w naprawie. Powodzenia !!!
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    A jak brzmi pytanie? Bo ogólnie to można powiedzieć tak:

A może warto się tam przejść i porozmawiać twarzą w twarz - to zawsze działało bardziej informacyjnie niż bezosobowy telefon. Zbierz dokładne dane, czy faktycznie rozmawiasz o swoim obiektywie, zadaj pytanie jak to możliwe, że brakuje tych części skoro oddałeś komplet fabryczny. Załóż jakiś próg cenowy poza który nie będziesz wychodzić z opłatą za naprawę. Powyżej niego nie decyduj się na naprawę lecz np. na nowy zakup. Zastanów się czy tamron czy coś innego na przyszłość. To kilka pomysłów - nie wiem czy o to chodziło.

Zablokowany

Domyślnie

Tylko osobista wizyta i rozmowa z kimś z szefostwa serwisu jeśli będą szli w zaparte, że grzebano w szkle.

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Dałem za wygraną. Koleś twierdzi, że w detektywa się bawić nie będzie ale na 100% ktoś (czyli ja) grzebałem w obiektywie i jest rozjustowany (tak, dokładnie tak to nazwał) przy okazji. On mnie informuje o tym, a ja nie muszę w to wierzyć, on mówi to co widzi na pdst. doświadczenia - tak twierdzi. Oczywiście: bo pierD$0lnąłem nim o beton a później wziąłem zestaw kluczy, śrubokrętów i chciałem go naprawiać
    I na dodatek nie chcę się przyznać
    Pokazywał wielce naruszone śrubki - wcale nie były naruszone IMO ; ale on twierdzi, że ja widzę inaczej, że nie zauważam tego, że pod lupą to widać. Że on tego nie ruszał bo nawet nie miał potrzeby. Brakująca część (będzie jej szukał) może spadła gdzieś do obiektywu Ja twierdze swoje, no ale co ****!@!@a z tego? Dowiedziałem, się że obiektyw ten nawet kupiłem pewnie na giełdzie. W sensie, że używkę kupiłem i nie wiem co z nim było wcześniej robione.

W każdym bądź razie bezradnie musiałem się zgodzić na naprawę - 250zł brutto z robocizną; gwarancja 6msc. Padnięty AF plus będzie go justował - czyli jednak mają sprzęt do tego; chyba, że na canonowskim to zrobi.
    No i ciekawe - bo miałem ostrego od 2.8 - czy tak też będzie po naprawie.

Krew się gotuje, jest ochota rozpier$%^dolić coś pod ręką - ale nic nie idzie zrobić. No bo co?

Mam nadzieje, że jego praktyki wyjdą mu gardłem z ostatnim oddechem...
    Boże!! Widzisz i nie grzmisz!??!?!

PS. Ma być na poniedziałek gotowy. Plus może to kosztować więcej jak się jeszcze coś okaże.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Rece opadaja. I w dodatku jestes bezradny bo jak to udowodnisz ze faktycznie nie ty. Nawet jak w tym calym serwisie pier.. nim o ziemie to i tak nie udowodnisz mu i zostanie Ci tylko albo zabrac albo godzic sie na zaplate. Ktos powinien dobrze tym serwisem potrzasnac ale z tego co widzialem nie ma nawet jak to zrobic i gdzie sie skarzyc bo wszyscy maja Kaczoland głęboko w zadzie. (co zreszta widac w ilosci serwisow, a co przy niektorych markach w ogole takie nie istnieja.)

Mnie rozwalila sytuacja ze facet ktory bral ode mnie obiektyw (za czasow kombinacji 30D i Tamron) - na moje haslo ze podejrzewam ze obiektyw posiada BF popatrzyl na mnie i powiedzial zebym wytlumaczyl dokladnie bo on tak naprawde nie wie o co chodzi i co to jest BACK FOCUS. Nie wiem kto ich tam zatrudna i na podstawie czego.

Kwestie ze od ostrych zdjęć jesz Photoshop przemilcze.

Ciesze sie ze od tamtego czasu i od kiedy kupilem szkla Canona nie musialem pojawiac sie tam ani razu. Mam nadzieje ze szybciej zmienie szkla niz bede sie musial tam udac.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 18-10-2007 o 21:20
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów