Pokaż wyniki od 1 do 10 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Mieszany widok

Grakk
    Guest

Thumbs down Skandaliczne zachowanie pseudoserwisu Tamrona

Właśnie wróciłem z 'bojów' w serwisie Tamrona Foto-Technika w Gdańsku.

Przyjechałem z prostym problemem - kupiłem obiektyw i po testach okazało się, że ma potężny ff, więc już po raz drugi udałem się po wymianę szkła. Za pierwszym razem wymieniałem inny i Miły_Pan_Fotograf wystawił 5 obiektywów, z których wybrałem najlepszy i bardzo dobrze mi służy do dziś. Teraz chodziło o 17-50/2.8...

Ku mojemu zdziwieniu przywitał mnie Pan_Sprzedawca (podkreślam jego brak zainteresowania fotografią, a jedynie sprzedawanymi 'przedmiotami') i po krótkiej rozmowie nieco 'nawrzucał' na fora fotograficzne (jako przykład dałem Canon-Board) na których piszą ludzie 'z brakiem podstawowej wiedzy' i 'nie obchodzi go to' że innym osobom po wymianie modelu obiektywu nagle zaczął działać poprawnie (nawet że mi się juz raz udało dobrać odpowiedni) i że obiektyw jest w pełni sprawny i wymiana nie jest możliwa, obiektyw może jedynie zostać przekazany do serwisu (nie wiem gdzie??), ale 'nie ma sensu go wysyłać, bo i tak wróci bez usterek (jaki rzekomo jest teraz) i będę musiał zapłacić 40 zł za przesyłkę i poczekać do miesiąca czasu.

Okazało się również, że Miły_Pan_Fotograf już tu nie pracuje, więc i jego ludzkie praktyki odeszły w niepamięć. Po 30 minutach 'kłótni', bo Pan_Sprzedawca ma głęboko współpracę obiektywu z korpusem, udało mi się namówić Pana_Sprzedawcę i jeszcze jednego pracownika do wykonania serii zdjęć kalkulatora. Po wynikach pracownik zaniemówił, a Pan_Sprzedawca nadal się upierał, że obiektyw jest zupełnie w porządku. W dodatku zakwestionował mój i kolegi po fachu poziom inteligencji, co strasznie mnie oburzyło i z nerwów spakowałem swoje rzeczy i trzasnąłem drzwiami. Co za tupet!

Piszę ten post jako przestrogę przed kupnem obiektywu np. z aukcji, bez wcześniejszego dokładnego sprawdzenia jego jakości i, co najważniejsze, współpracy z TWOIM modelem aparatu. BO NIE BĘDZIE MOŻLIWOŚCI WYMIANY! Nie chcę już nigdy mieć do czynienia z tym podłym typem i z całym serwisem Tamrona. Nawet dostałem urazu do Tamrona, z którym współpraca od kilku lat bardzo dobrze mi się układała, ale może do jutra mi przejdzie

NIE POLECAM!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To już w sumie nie pierwszy głos w sprawie niesolidności i braku kompetencji serwisu Tamrona w Polsce. Szkoda, że tak się dzieje. Najwyraźniej generalnie w serwisach foto w Polsce nie pamiętają już starej zasady "Klient nasz Pan".
    Wnioski każdy musi wyciągnąć samodzielnie.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 15-06-2007 o 15:32

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    To już w sumie nie pierwszy głos w sprawie niesolidności i braku kompetencji serwisu Tamrona w Polsce.
    dlatego ja kupiłem u Cichego
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    dlatego ja kupiłem u Cichego
    Bo to na razie jedyne wyjscie. Przynajmniej wiadomo ze jak cos nie tak to obiektyw leci do miejsca gdzie stosuenk -klient-serwis jest troche inny. Poza tym zawsze mnie dziwilo - co to za serwis gdzie w razie problemu musza wysylac do Niemiec?

Mialem 2 egzemplarze, ciesze sie ze juz ich nie mam. Nie skusi mnie juz super ekstra swiatlo i w ogole inne dodatkowe rzeczy. Canon kosztuje drozej ale - na razie spie spokojniej od kiedy kupuje tylko Canona (zreszta mase osob przekonalem i tez przestali.

CO do serwisu w trojmiescie - no coz. Kiedys dzwonilem do nich to Pan_Wlasciciel wmawial mi ze moja 28-75 chodzi zle bo mam zwalona puszke (wtedy bylo to 30 D) i ze to napewno na Zytniej ale bron boze u nich bo obiektyw jest napewno dobry. Dziwne ze jak bylem na Zytniej bo osobiscie sie pofatygowalem, to okazalo sie ze 4 obiektywy Canona takiego problemu nie posiadaly (BF /FF) a jeden jedyny tamron mial. NO chyba mialem pecha! Tyle zwalonego sprzetu kupilem :/ . Dopoki nie bedzie u nas "normalnego" serwisu dla mnie tamron to tylko nazwa.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Klient bez dyktafonu lub ukrytej kamery jest... bezbronny.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

kilku TIPów juz nie sprzedaje [zrezygnowało] Tamrona głównie z powodów jak wyżej duża rozbieżność w egzemplarzach

Uprawnienia umieszczania postów